Facebook voegt slideshow-functie toe aan zijn iOS applicatie

Facebook heeft zojuist een update voor zijn iOS applicatie vrijgegeven die het mogelijk maakt foto’s om te zetten in een slideshow.

Slideshow-functie

Facebook voegt slideshow-functie toe aan zijn iOS applicatieFacebook begon al een tijd geleden met het testen van een slideshow-functie in zijn Moments-app. Met deze functie wordt het mogelijk je foto’s makkelijk om te zetten in een slideshow (diavoorstelling). Slideshows kun je op hun beurt dan weer, via Facebook, delen met al je vrienden. De functie maakt het mogelijk om foto’s van bepaalde mensen en gebeurtenissen (automatisch) bij elkaar te zetten. Na ze bij elkaar te zetten, worden ze in een slideshow gegoten. Maar Facebook is natuurlijk niet de enige met een functie zoals deze. Google en sinds kort ook Apple hebben eenzelfde functie al opgenomen in hun foto-applicaties.

Meer interactie

Facebook voegt slideshow-functie toe aan zijn iOS applicatieNatuurlijk heeft Facebook de slideshow-functie niet alleen in zijn applicatie geïmplementeerd om gebruikers een plezier te doen. Het verdere idee achter de functie is dat gebruikers de slideshows zullen delen op hun tijdlijn, waardoor er meer interactie zal plaatsvinden en meer mensen geintereseerd geraken in de nieuwe functie.

Hoe

Alvorens de functie te kunnen gebruiken moet je minsten 5 foto’s genomen hebben in de voorbije 24 uur. Facebook zal deze foto’s dan automatisch in een slideshow plaatsen en er leuke animaties en muziek aan toevoegen. Mocht de stijl van de slideshow je niet aanstaan, kun je deze altijd aanpassen door uit één van de tien thema’s die de functie momenteel rijk is te kiezen.

Alleen iOS

Facebook voegt slideshow-functie toe aan zijn iOS applicatieMomenteel is de slideshow-functie alleen maar terug te vinden in de iOS-versie van de Facebook-applicatie. Wanneer Facebook de functie ook zal integreren in de Android-versie van zijn applicatie is vooralsnog onduidelijk. Als je de functie nu al wil gebruiken op Android, moet je de Facebook-moments applicatie installeren. In deze applicatie zit de slideshow-functie namelijk al ingebouwd. Wil je niet nog een extra applicatie installeren, of vertrouw je Facebook om één of andere reden niet met je foto’s? Google foto’s heeft dezelfde functie te bieden (ook op iOS).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Silvia -

    De slideshow functie kwam bij mij in beeld, super. Maar ik klikte het weg en nu kan ik het niet weer vinden en komt het ook niet meer in beeld ;(

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters