Nooit meer spoilers: je kunt binnenkort pagina’s en vrienden snoozen op Facebook

Heb jij ook zo’n vriend of pagina op Facebook die je feed vol spamt met irritante video’s, of zelfs spoilers van de serie die je volgt? Facebook heeft binnenkort een ideale oplossing voor dat probleem. Snoozen die hap!

Pagina’s en vrienden snoozen op Facebook

Facebook’s algoritme lijkt lang niet altijd het beste met je voor te hebben. Irritante video’s die je al drie keer hebt gezien, pagina’s die je buurvrouw leuk vindt, spam van een FB-groep: het komt allemaal in je feed voorbij. Oplossing? Je kunt de betreffende mensen, groepen en pagina’s natuurlijk gewoon ontvolgen.

Toch kan dat te rigoureus zijn. Stel je hebt de nieuwste Game of Thrones nog niet gezien. Je weet dat die ene vriend altijd allerlei spoilers op Facebook plaatst, maar voor de rest wil je zijn posts wel gewoon zien. Met de hand hem ontvolgen en na de aflevering weer volgen is ook weer zo’n gedoe. Meneer Zuckerberg heeft binnenkort gelukkig de perfecte oplossing voor je: een snooze-functie.

Vlak voor Game of Thrones begint snooze je de vriend in kwestie voor een paar dagen, en klaar is Kees. Facebook heeft tegenover de techsite TechCrunch bevestigd dat het de nieuwe functie aan het testen is. Een kleine groep gebruikers kan al gebruik maken van de snooze-functie. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de feature naar iedereen wordt uitgerold.

Facebook snooze spoilers

De functie schuilt in hetzelfde menuutje waar je iemand ook kunt ontvolgen. Dat zijn de drie puntjes die je rechtsboven een post ziet. Gebruikers kunnen kiezen tussen een uur, een dag of een week. Daarmee is het een soort middenweg tussen de opties ‘Unfollow’ en ‘See less’. Die laatste optie zorgt ervoor dat er permanent minder posts van de persoon of pagina op jouw feed verschijnen.

Bron: TechCrunch

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters