Facebook stelt systeemeisen bij voor recensies Windows-apps

Facebook heeft flinke systeemeisen gesteld aan mensen die met hun Windows-phone een recensie op een Facebook-app willen plaatsen. Wie met zijn Windows Phone een mening wil geven over Facebook of Facebook Messenger, heeft 2 GB werkgeheugen nodig. De systeemeisen voor Instagram heeft Facebook niet veranderd.

Nieuwe Facebook-app voor Windows Phone beschikbaarFacebook neemt ontwikkeling over

Winbeta claimt dat veel gebruikers problemen hebben met de apps van Facebook. Vroeger ontwikkelde Microsoft zelf de apps voor Facebook, Messenger en Instagram. Die taak heeft het bedrijf inmiddels echter overgenomen. De apps zijn naar Windows geport met OSMeta. Deze technologie zorgt ervoor dat iOS’s Objective-C ook op Windows kan draaien.

Installatie ook zonder ondersteuning mogelijk

De nieuwe systeemeisen betekenen overigens niet dat gebruikers met minder dan 2 GB RAM de app niet kunnen installeren. Deze smartphones worden alleen niet officieel ondersteund. Verschillende bronnen melden dat de app nog steeds installeert op de Microsoft Lumia 650 en 640. Beide toestellen hebben 1 GB aan werkgeheugen. Ook de Instagram-app werkt nog goed.

Wel zijn er nu een stuk minder Windows-telefoons die de Facebook-apps officieel ondersteunen. Voorbeelden daarvan zijn de HP Elite x3, de Lumia 950 en de Acer Jade Primo. Het is echter waarschijnlijk dat de low-end Windows-telefoons nooit meer officiële ondersteuning krijgen voor Facebook-apps.

Messenger Lite

Eerder bracht Facebook een lite-versie uit van zijn Messenger-app, Messenger Lite genaamd. De app is vooral handig voor landen waar data erg duur is. Het bedrijf heeft Messenger Lite eerst uitgebracht in Kenia, Sri Lanka, Venezuela en Maleisië. Daar is snel internet namelijk niet altijd vanzelfsprekend. Later zal de app ook in andere landen beschikbaar zijn.

Bron: Winbeta via Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Michel -

  Wordt de Lumia 950 nu wel of niet ondersteunt, vindt het vaag!!.Overigens op mijn telefoon geeft de app geen mogelijkheid meer
  tot beoordelen.

  1. stoktok -

   Is geen enkel probleem, heb zelf namelijk nu ook een 950

   De gestelde eisen van 2 gb is een overkill.
   De app draait namelijk ook op minder toegeruste windows ( 10 ) toestellen.

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters