'Facebook toont interesse in WhatsApp'

Facebook bekijkt momenteel of het het Duitse WhatsApp kan overnemen. Facebook zou de dienst willen gebruiken om haar online-platform te versterken, aldus nieuwe geruchten.

WhatsApp

Het gerucht is afkomstig van Techcrunch. Volgens de website is het Duitse WhatsApp momenteel met Facebook in gesprek voor een mogelijke overname van het bedrijf. Facebook zou haar mobiele aanwezigheid het komend jaar flink willen uitbreiden en WhatsApp zou prima in deze strategie passen, aldus Techcrunch.

WhatsApp heeft momenteel een grote gebruikersgroep aan klanten. Het bedrijf leeft van aankopen van de app en zal binnenkort ook wellicht een klein bedrag per jaar vragen voor het gebruik van de dienst. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om geen gebruik te maken van advertenties in haar app om zo gebruikers te ontzien. Daarnaast is de app voor nagenoeg alle mobiele platformen beschikbaar, iets dat Facebook als een groot pluspunt ziet.

Via WhatsApp worden per minuut 694.444 berichten verstuurd, oftewel 1 miljard berichten per dag. Het bedrijf heeft een zeer groot marktaandeel in ondermeer Nederland, Duitsland en Engeland. Ook in andere landen wordt de app flink gebruikt, aldus de makers van WhatsApp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. sunwolf -

    Ik ben sinds een tijdje zo goed als helemaal overgestapt van whatsapp naar Kik Messenger. Wanneer whatsapp geld gaat Vragen en facebook zich ook Nog eens gaat moeien zal mijn overstap compleet zijn. Je kan geen geld vragen terwijl Je een evenwaardige concurent hebt die gratis Is. Voor de rest vindt Ik Dat facebook veel meer probeert te worden dan Dat waarvoor het dient. Dingen delen -en in contact Blijven Met Vrienden.

    1. Dominick -

      Het punt is wel dat WhatsApp een gigantische userbase heeft, dat is het sterkste punt ervan. Dus wat dat betreft zijn er geen concurrenten die hetzelfde bieden voor niks. Ik zal die ene euro per jaar graag betalen, mits ze het zonder creditcard mogelijk maken…

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters