'Facebook toont vroege interesse in BlackBerry'

Facebook en BlackBerry hebben naar verluid samen gezeten om een eventuele overname van BlackBerry te bewerkstelligen door Facebook. De gesprekken bevinden zich wel in een bijzonder vroeg stadium.

Facebook BlackBerry

The Wall Street Journal laat weten dat BlackBerry vorige week langs is geweest op het kantoor van Facebook voor een kennismakingsgesprek. Het zou gaan om een eerste of tweede gesprek waarin de voorwaarden uiteen gezet worden voor vervolggesprekken en de voorwaarden van de instanties. Er is naar verluid nog niet inhoudelijk gesproken over de overname. Wel zouden de gesprekken aantonen dat Facebook wellicht een voorzichtige interesse heeft in delen van BlackBerry.

Onduidelijk is nog in welke delen Facebook precies interesse in heeft. Het zou gaan om de messaging-tak eventueel, ook wel bekend als BlackBerry Messenger, of de hardware tak. De messaging-tak zou Facebook’s Messenger moeten versterken en daarnaast zou de hardware-tak ervoor kunnen zorgen dat Facebook haar eigen telefoons en tablets gaat fabriceren.

Duidelijk is wel dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn in delen van BlackBerry. De kans is groot dat het bedrijf niet in zijn geheel zal worden overgenomen maar dat alleen de bruikbare delen apart verkocht zullen gaan worden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters