Facebook, Twitter en Chrome krijgen een iOS 7 makeover

Gelijktijdig met de lancering van iOS 7 door Apple, zijn belangrijke apps voor het platform voorzien van een grondige update. Zowel Facebook als Twitter en Chrome hebben een nieuw uiterlijk mee gekregen in stijl de van iOS 7.

Met de lancering van iOS 7 hebben veel app-makers hun apps in het nieuw gestoken om zo hun app bij het nieuwe systeem te laten passen. Het nieuwe systeem van Apple is van top tot teen aangepast qua uiterlijk, zo bleek al eerder uit onze review.

Inmiddels heeft Facebook ook haar eigen app in het nieuw gestoken. Versie 6.5 is zowel voor de iPhone als iPad voorzien van een nieuw likje verf. Daarnaast zijn aan de onderkant van het scherm een aantal tabs geplaatst om zo sneller de timeline in te zien, maar ook notificaties, berichten en vriendschappen. De app is daarnaast sneller geworden en volledig geoptimaliseerd voor iOS 7.

Ook Twitter heeft met versie 5.1 ervoor gezorgd dat haar app helemaal geoptimaliseerd is voor iOS 7. Dit gaat ook gepaard met een nieuw design voor de app in stijl van iOS 7. De app heeft amper nieuwe functies erbij gekregen en het gaat hier dan ook alleen om een redesign van de app en een paar bugfixes en optimalisaties voor het nieuwe systeem.

Tot slot heeft Google haar eigen Chrome-browser voor iOS van een update voorzien. De app past nog beter bij de vormgeving van het systeem. Ook is het gedrag in fullscreen modus volgens Google verbeterd op zowel de iPad als de iPhone. Het instellingenmenu is verder aangepast en links worden voortaan standaard in de andere Google-apps geopend zoals Google Maps en Gmail. Daarnaast is de app sneller geworden en zal het dataverkeer comprimeren, mits je hiervoor uitgenodigd wordt en mee instemt. Google hoopt zo dataverkeer voor de eindgebruiker te besparen en onnodige kosten te voorkomen.

Facebook, Twitter en Chrome krijgen een iOS 7 makeover screenshot-0 

<figure class=”inline_block”>Facebook, Twitter en Chrome krijgen een iOS 7 makeover screenshot-1 

Facebook, Twitter en Chrome krijgen een iOS 7 makeover screenshot-0 
Facebook, Twitter en Chrome krijgen een iOS 7 makeover screenshot-1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters