Facebook-update speelt automatisch video’s af met geluid

Video’s die automatisch afspelen in de mobiele Facebook-app kende we al. Ditmaal heeft het bedrijf er nog een schepje bovenop gedaan en ervoor gezorgd dat het automatisch geluid afspeelt als je bij een video stil staat. De update heeft ook nog andere mogelijkheden toegevoegd.

Facebook

De update voor de Facebook-app zorgt ervoor dat video’s automatisch geluid afspelen als het geluid op jouw telefoon aan staat. Op basis van positieve feedback van het testen van deze functie hebben ze besloten het uit te rollen naar alle gebruikers. Het geluid van de video fade in en uit bij het scrollen van de video. De functie is uit te zetten in de instellingen van de applicatie.

Ook is er een andere functie toegevoegd waarmee je makkelijker video’s kunt kijken in de app. Je hebt vanaf de nieuwe update de mogelijkheid om een video te kijken én verder te scrollen. Dit gebeurt door een zogenaamde ‘picture-in-picture modus’. Hierbij wordt de video in een hoek van de telefoon geplaatst waarna je gewoon verder kunt scrollen in de app. De functie werkt overigens ook buiten de app, waardoor je de app kunt sluiten en alsnog de video kunt bekijken.

Als laatste grote verandering is de ondersteuning voor Smart TV’s. Recentelijk heeft Facebook de Facebook video-app voor Smart TV’s aangekondigd. Deze app zal beschikbaar worden voor de Apple TV, Amazon Fire TV en Samsung TV. Ondersteuning voor meer platformen zal later moeten komen. Wanneer precies is nog niet bekend.

WhatsApp

De Facebook-app is niet het enige waar het bedrijf veranderingen in brengt. Ook in WhatsApp zijn laatste tijd veel functies toegevoegd. De meest recente van allen is tweestapsverificatie. Ook heeft deze applicatie laatst Giphy-integratie gekregen, waardoor je nu via de Emoji-knop verschillende GIFjes kunt zoeken en versturen naar contactpersonen.

Bron: Facebook via PhoneArena

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters