Facebook-update speelt automatisch video’s af met geluid

Video’s die automatisch afspelen in de mobiele Facebook-app kende we al. Ditmaal heeft het bedrijf er nog een schepje bovenop gedaan en ervoor gezorgd dat het automatisch geluid afspeelt als je bij een video stil staat. De update heeft ook nog andere mogelijkheden toegevoegd.

Facebook

De update voor de Facebook-app zorgt ervoor dat video’s automatisch geluid afspelen als het geluid op jouw telefoon aan staat. Op basis van positieve feedback van het testen van deze functie hebben ze besloten het uit te rollen naar alle gebruikers. Het geluid van de video fade in en uit bij het scrollen van de video. De functie is uit te zetten in de instellingen van de applicatie.

Ook is er een andere functie toegevoegd waarmee je makkelijker video’s kunt kijken in de app. Je hebt vanaf de nieuwe update de mogelijkheid om een video te kijken én verder te scrollen. Dit gebeurt door een zogenaamde ‘picture-in-picture modus’. Hierbij wordt de video in een hoek van de telefoon geplaatst waarna je gewoon verder kunt scrollen in de app. De functie werkt overigens ook buiten de app, waardoor je de app kunt sluiten en alsnog de video kunt bekijken.

Als laatste grote verandering is de ondersteuning voor Smart TV’s. Recentelijk heeft Facebook de Facebook video-app voor Smart TV’s aangekondigd. Deze app zal beschikbaar worden voor de Apple TV, Amazon Fire TV en Samsung TV. Ondersteuning voor meer platformen zal later moeten komen. Wanneer precies is nog niet bekend.

WhatsApp

De Facebook-app is niet het enige waar het bedrijf veranderingen in brengt. Ook in WhatsApp zijn laatste tijd veel functies toegevoegd. De meest recente van allen is tweestapsverificatie. Ook heeft deze applicatie laatst Giphy-integratie gekregen, waardoor je nu via de Emoji-knop verschillende GIFjes kunt zoeken en versturen naar contactpersonen.

Bron: Facebook via PhoneArena

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters