Facebook-update speelt automatisch video’s af met geluid

Video’s die automatisch afspelen in de mobiele Facebook-app kende we al. Ditmaal heeft het bedrijf er nog een schepje bovenop gedaan en ervoor gezorgd dat het automatisch geluid afspeelt als je bij een video stil staat. De update heeft ook nog andere mogelijkheden toegevoegd.

Facebook

De update voor de Facebook-app zorgt ervoor dat video’s automatisch geluid afspelen als het geluid op jouw telefoon aan staat. Op basis van positieve feedback van het testen van deze functie hebben ze besloten het uit te rollen naar alle gebruikers. Het geluid van de video fade in en uit bij het scrollen van de video. De functie is uit te zetten in de instellingen van de applicatie.

Ook is er een andere functie toegevoegd waarmee je makkelijker video’s kunt kijken in de app. Je hebt vanaf de nieuwe update de mogelijkheid om een video te kijken én verder te scrollen. Dit gebeurt door een zogenaamde ‘picture-in-picture modus’. Hierbij wordt de video in een hoek van de telefoon geplaatst waarna je gewoon verder kunt scrollen in de app. De functie werkt overigens ook buiten de app, waardoor je de app kunt sluiten en alsnog de video kunt bekijken.

Als laatste grote verandering is de ondersteuning voor Smart TV’s. Recentelijk heeft Facebook de Facebook video-app voor Smart TV’s aangekondigd. Deze app zal beschikbaar worden voor de Apple TV, Amazon Fire TV en Samsung TV. Ondersteuning voor meer platformen zal later moeten komen. Wanneer precies is nog niet bekend.

WhatsApp

De Facebook-app is niet het enige waar het bedrijf veranderingen in brengt. Ook in WhatsApp zijn laatste tijd veel functies toegevoegd. De meest recente van allen is tweestapsverificatie. Ook heeft deze applicatie laatst Giphy-integratie gekregen, waardoor je nu via de Emoji-knop verschillende GIFjes kunt zoeken en versturen naar contactpersonen.

Bron: Facebook via PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Denk en hoop maar voor ze dat het zo is, maar ik denk dat als ik in mijn telefooninstellingen heb staan dat videos alleen mogen spelen als ik op een vertrouwd wifi netwerk verbinding maak en dus NIET op 4G dat ze dan toch echt NIET auto gaan spelen… Hoe graag ze dat misschien ook willen, ik bepaal dat zelf wel. En als het niet klopt wat ik zeg (wat ik alsnog raar zou vinden want die gaan VOOR app-instellingen) dan is het gewoon belachelijk dat je dit uit moet zetten als je dit niet wil. Dat zou de omgekeerde wereld zijn. Nee dit moet standaard op OFF staan, heel simpel.

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters