Slecht nieuws: verborgen Facebook-foto’s (en berichten) zijn tóch te vinden

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over Facebook!

WantJe kent het wel: de Facebook-foto’s die door je vrienden worden geplaatst met jouw naam erin getagd. Het zijn meestal niet de méést aantrekkelijke foto’s. Maar ze staan nou eenmaal op Facebook. Als je de optie ‘verbergen op tijdlijn’ weleens hebt gebruikt dan is er slecht nieuws voor je. De ‘verborgen’ foto’s zijn tóch niet zo verborgen. Want alle berichten zijn door middel van de tool Stalkscan gemakkelijk terug te vinden.

Ken je Graph Search nog?

Voor als je het nog niet wist, de zoekbalk bovenaan je Facebooktijdlijn kan meer dan alleen een account opzoeken. Facebook maakte in 2013 de zoekmachine ‘Graph Search.’ Een zoekmachine die Facebook-tijdlijnen gedetailleerd kan doorzoeken.

Graph Search kan inmiddels niet meer zo gedetailleerd filteren als vroeger, maar er valt nog steeds veel te vinden. Misschien is het je al eerder opgevallen: je vindt snel relevante informatie door Graph Search. Dit komt doordat Facebook jouw Facebook-gedrag en die van je vrienden opslaat.

Stalkscan: goed nieuws voor de stalkers

Wil jij weten welke foto’s je vriendin liket of het telefoonnummer van die ene leuke collega achterhalen? Dat kan nog steeds, want alle Facebook-activiteiten van vrienden zijn nog steeds met de tool ‘Stalkscan’ te achterhalen. Een Belgische hacker, die zichzelf ‘Inti de Ceukelaire’ noemt, heeft de tool gemaakt. Stalkscan maakt gebruik van Graph Search. Met Stalkscan hoef je alleen de link van een Facebook-account in te voeren en je ziet de meest verborgen berichten van vrienden.

Als je erachter komt wat je allemaal op Facebook kan achterhalen zal je schrikken. Locaties waar vrienden zijn geweest of een reactie van een vriend die hij vier jaar terug heeft geplaatst. Er is soms best wel gênante informatie terug te vinden.

Ben ik nu een hacker?

Kijkje op Stalkscan genomen? Wellicht denk je nu dat je binnen enkele seconden een hacker bent geworden… Nee, dat is niet zo. De site laat alleen zien waar je al toegang op zou kunnen hebben, alleen komt het allemaal niet langs op je tijdlijn of die van je vrienden.

wereldproblemen 2017

Facebook-tijdlijn beter beschermen

Nu je erachter bent gekomen dat ‘Verbergen op tijdlijn’ niet echt helpt, wil je natuurlijk weten wat je wel kan doen. Het beste is om de tag van je naam te verwijderen. Een tag verwijderen doe je door je naam te selecteren en vervolgens op ‘Tag verwijderen’ te drukken. Alleen dan zal het bericht niet op je tijdlijn zichtbaar zijn. Heb je ooit een foto geplaatst en wil jij de enige zijn die het kan zien druk dan op de optie ‘Alleen ik.’

Heb je niets te verbergen? Hier leggen wij je uit waarom privacy, ook als je niets te verbergen hebt, belangrijk is. Je Facebook privacy waarborgen doe je aan de hand van deze tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Edge Sense

HTC Edge Sense: dit gebeurt er wanneer je in de HTC U11 knijpt lees verder

Fuchsia

‘Dit is Google nieuwe mobiele besturingssysteem: Fuchsia OS’ lees verder

Bixby Samsung Galaxy S7

Je kunt vanaf vandaag tegen Samsung’s Bixby praten lees verder

spotify Premium

Spotify werkt waarschijnlijk aan een eigen wearable lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Siri kan vanaf nu WhatsApp-berichten voorlezen lees verder

Chrome adblocker

Ad-block feature binnenkort onderdeel van Google Chrome lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters