Facebook app gaat verticale video’s groter presenteren

Facebook gaat verticale video’s prominenter presenteren. Ze zullen binnenkort je scherm gaan vullen als je de app van het sociale netwerk gebruikt.

Facebook

Een door Facebook uitgevoerd onderzoek toont aan dat gebruikers van de mobiele app en website de neiging hebben om langer een video te blijven kijken wanneer de video in kwestie in een verticaal formaat gepresenteerd wordt. Daarnaast zetten gebruikers dan ook eerder het geluid aan. Dat is natuurlijk precies wat het sociale netwerk wil, dus er wordt een update uitgerold die er voor zorgt dat verticale video’s prominenter worden gepresenteerd. Veel filmpjes worden verticaal gefilmd omdat dat de manier is waarop je een smartphone normaal ook vast houdt, dus veel gebruikers denken er niet aan om hun toestel eerst even te draaien.

Verticale video’s

Voor de update werden verticale video’s gepresenteerd als een serie van vierkantjes. Als gebruiker moest je er eerst op drukken voor je de video in het verticale format kon bekijken. Video’s, reclames en livestreams die verticaal bedoeld of gefilmd zijn, worden nu ook direct zo getoond op iOS en Android smartphones. Dan hebben we het over een aspect ratio van 2:3, in plaats van 1:1. De video hoeft dan dus ook niet meer vergroot te worden door de gebruiker omdat het formaat van de video overeenkomt met de vorm van je smartphonescherm. Horizontale video’s worden kleiner als je ze bekijkt, waardoor je eerst je smartphone zult moeten draaien.

Reclames

Facebook treed met deze beslissing in de voetsporen van Snapchat. De razend populaire app maakte het format opnieuw populair, waarna ook andere sociale netwerken volgden. Facebook speelt met deze update niet alleen op de wensen in van gebruikers maar ook op die van adverteerders. Verticale reclames kunnen een groter deel van smartphoneschermen innemen, waardoor de kans groter is dat je als adverteerder de aandacht van de gebruiker trekt.

Bron: MarketingLand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters