Facebook app gaat verticale video’s groter presenteren

Facebook gaat verticale video’s prominenter presenteren. Ze zullen binnenkort je scherm gaan vullen als je de app van het sociale netwerk gebruikt.

Facebook

Een door Facebook uitgevoerd onderzoek toont aan dat gebruikers van de mobiele app en website de neiging hebben om langer een video te blijven kijken wanneer de video in kwestie in een verticaal formaat gepresenteerd wordt. Daarnaast zetten gebruikers dan ook eerder het geluid aan. Dat is natuurlijk precies wat het sociale netwerk wil, dus er wordt een update uitgerold die er voor zorgt dat verticale video’s prominenter worden gepresenteerd. Veel filmpjes worden verticaal gefilmd omdat dat de manier is waarop je een smartphone normaal ook vast houdt, dus veel gebruikers denken er niet aan om hun toestel eerst even te draaien.

Verticale video’s

Voor de update werden verticale video’s gepresenteerd als een serie van vierkantjes. Als gebruiker moest je er eerst op drukken voor je de video in het verticale format kon bekijken. Video’s, reclames en livestreams die verticaal bedoeld of gefilmd zijn, worden nu ook direct zo getoond op iOS en Android smartphones. Dan hebben we het over een aspect ratio van 2:3, in plaats van 1:1. De video hoeft dan dus ook niet meer vergroot te worden door de gebruiker omdat het formaat van de video overeenkomt met de vorm van je smartphonescherm. Horizontale video’s worden kleiner als je ze bekijkt, waardoor je eerst je smartphone zult moeten draaien.

Reclames

Facebook treed met deze beslissing in de voetsporen van Snapchat. De razend populaire app maakte het format opnieuw populair, waarna ook andere sociale netwerken volgden. Facebook speelt met deze update niet alleen op de wensen in van gebruikers maar ook op die van adverteerders. Verticale reclames kunnen een groter deel van smartphoneschermen innemen, waardoor de kans groter is dat je als adverteerder de aandacht van de gebruiker trekt.

Bron: MarketingLand

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters