‘Facebook gaat video’s onderbreken met reclames’

Waar Youtube je geregeld stoort met reclames tijdens video’s, kon je op Facebook altijd ongestoord verder kijken.  Daar komt binnenkort echter verandering in.

Facebook advertenties

Facebook wil advertenties toevoegen aan video’s. Het gaat niet om een advertentie aan het begin van de video, maar in het midden. Op deze manier geeft Facebook content publishers de optie om een eigen advertentie toe te voegen. Deze advertenties moeten wel voldoen aan bepaalde eisen. Je kunt alleen een advertentie toevoegen als de video’s langer dan 90 seconden duren. Ook mogen de advertenties maximaal 20 seconden duren. Het gevolg van de advertenties zijn hogere inkomsten voor Facebook. De content publishers krijgen 55 procent van de verdiensten. Dan Rose, de VP van content operaties, kwam al eerder met de volgende vermelding: ”Over the next few months, we’re going to be expanding the ad break within live videos. But early next year, we hope to be able to talk more about how that same idea could apply to regular videos as well.”

Algoritme

Het nieuwe algoritme van het social medium zorgt ervoor dat video’s prioriteit krijgen boven foto’s. Met de komst van de advertenties kan het bedrijf eindelijk inkomsten genereren uit deze video’s. De advertenties worden mid-rolls genoemd. Gebruikers van Facebook kijken gemiddeld 100 miljoen uur aan video. Voor content creators zijn de inkomsten een goede reden om video’s te blijven of te gaan uploaden op het social medium. Ook trekt dit YouTube creators aan om video’s op Facebook te gaan uploaden, wat nog maar weinig gebeurde. Met deze upgrade trekt Facebook naast content creators ook nieuwe adverteerders aan. Adverteerders kunnen kiezen uit categorieën, maar kunnen niet specifiek een bepaald persoon aanwijzen waarbij zij willen adverteren.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bronnen: Finance Yahoo en Phone Arena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters