Weird of ontzettend handig? Nieuwe Facebook functie laat je met vreemden praten

All About Phones gaat samenwerken met WANT. Hét online lifestyle magazine over vooruitgang. WANT.nl vertelt dagelijks hoe (nieuwe) ontwikkelingen van waarde kunnen zijn in jouw dagelijks leven. Dagelijks brengen wij samen met de serie Want to Know de leukste items op het gebied van Gear en Culture. Vandaag hebben we het over een nieuwe functie van Facebook.

Want To KnowHet is tijd om eens uit je comfort zone te kruipen! Facebook gaat je met de nieuwe ‘Discover People’-functie in contact brengen met vreemden. Vrienden zoeken én maken via Facebook, check.

Vrienden stalken

Facebook helpt je elke dag met het stalken van mensen die je in het echt kent. Vrienden, collega’s, die rare buurman aan de overkant en natuurlijk de ongemakkelijke berichten van je oma.

Volgens het sociale netwerk is het nu echter tijd om uit je comfort zone te stappen. Het is tijd om nieuwe vrienden te maken!

Discover People

Volgens TechCrunch is Facebook begonnen met het uitrollen van een nieuwe functie, Discover People. De functie helpt je om mensen te vinden die iets met jou in gemeen hebben.

Discover Friends suggereert dus geen vrienden die je al kent, maar mensen die bij jou passen

Discover Friends suggereert dus geen vrienden die je waarschijnlijk in het echt kent, maar mensen die bij jou passen. Denk aan gedeelde hobby’s, of bijvoorbeeld een overeenkomende muzieksmaak.

De nieuwe functie is naast bekende opties zoals ‘Events’ en ‘Pages’ te vinden. Nadat je erop geklikt hebt wordt je eerst gevraagd of je profiel up-to-date is.

Dat is belangrijk. Op basis daarvan kunnen andere mensen jou gaan vinden. De opzet is vrij simpel: je krijgt een lijst van eigenschappen te zien. Events waar je heen gaat, de plek waar je werkt, je hobby’s enzovoorts.

Door op een van die onderdelen te drukken krijg je vreemden te zien die ook die eigenschap hebben. Je zou de nieuwe functie dus kunnen gebruiken om collega’s te vinden, of alvast vrienden te maken in het dorpje waar je binnenkort op vakantie gaat.

Slimme zet van Facebook

Het lijkt een vrij onopvallende toevoeging, maar het is een significant onderdeel van Facebook’s overkoepelende strategie. Het sociale netwerk heeft namelijk een probleem: gebruikers delen te weinig content.

In plaats van enkel echte vrienden ook digitaal met elkaar te verbinden, kan Facebook dankzij dit soort nieuwe functies ook een belangrijke rol spelen in het ontdekken van nieuwe vrienden.

Facebook

Facebook hoopt naar verluidt dat de functie meer interactie oplevert, en dat gebruikers daardoor weer meer gaan delen. Kom maar op met die foto’s!

‘Discover Friends’ wordt de komende weken uitgerold op iOS en Android, dus het kan nog even duren voordat je eindelijk nieuwe vrienden kunt vinden. Balen! Of misschien heb je geluk, want het sociale netwerk is de nieuwe functie al maanden stilletjes aan het testen.

Facebook is overigens niet alleen handig om nieuwe vrienden te maken. Volgens recent onderzoek zorgt het sociale netwerk er zelfs voor dat je langer leeft. Kijk, dat is nog eens een mooi excuus! Hier lees je hoe dat werkt.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters