Facebook wil 11 duizend drones lanceren

Facebook wil een vliegtuigbedrijf overnemen en vervolgens 11 duizend onbemande vliegtuigen lanceren zodat iedereen ter wereld een goede internetverbinding heeft.

Facebook wil 11 duizend drones lanceren titan
Titan Aerospace-vliegtuig

Facebook is een van de drijvende krachten achter het Internet.org-initiatief. Vijf miljard mensen beschikken nog niet over een goede internetverbinding. Het sociale netwerk wil volgens Techcrunch nu het bedrijfje Titan Aerospace overnemen.

Dat bedrijf maakt drones die op twintig kilometer hoogte rondvliegen en dankzij zonne-energie tot vijf jaar in de lucht kunnen blijven zonder te landen. Facebook zou 43,5 miljoen euro overhebben voor Titan Aerospace en de vliegtuigen willen inzetten om een betere wereldwijde internetverbinding te realiseren.

Na de overname wil Facebook volgens de website 11 duizend onbemande vliegtuigen van het type Solara 60 fabriceren. De eerste vliegtuigen zullen dan boven Afrika in worden gezet.

Concurrent Google werkt ook aan een dergelijk systeem om internet wereldwijd beter bereikbaar te maken. De zoekmachinegigant wil ballonnen inzetten voor hetzelfde doel als Facebook.

Waarschijnlijk realiseert Facebook, als het inderdaad al die vliegtuigen in de lucht, een relatief zwakke internetverbinding. Het kan dan wel een basisversie van WhatsApp op de markt zetten waarmee mensen enkel tekstberichtjes kunnen versturen.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters