Facebook wil alle gebruikers op Messenger hebben

Mobiele facebook gebruikers die het sociale medium bereiken via de website bezoeken in plaats van de app moeten binnenkort overstappen op Messenger om te kunnen chatten. Gebruikers die de site gebruiken zullen binnenkort een melding krijgen als ze proberen te chatten.

Vroeger…

Toen Facebook begon was de site een groot platform voor het delen van foto’s, video’s en links. Daarnaast had je de optie om vrienden toe te voegen waar je vervolgens mee kon chatten enzovoorts. Dit werkte allemaal super en je kon zowel via je computer als via de Facebook-app chatten. Totdat Facebook Messenger gelanceerd werd.

Messengermessenger

De Messenger app is een vervanger voor de chat op de website zelf. Je logt er dus in met je Facebook-account en vervolgens kun je praten met al je vrienden. Veel mensen waren hierop tegen omdat het weer extra ruimte kost op je smartphone en het kon voorheen ook gewoon allemaal in één app. Voor mobiele gebruikers was er altijd nog een optie over en dat was Facebook openen in je browser. Hierdoor hoefde je zowel de Facebook-app als de Messenger-app niet te installeren.

Browser

Vandaag heeft Facebook aangekondigd dat dit gaat veranderen. Ook gebruikers die via hun browser inloggen kunnen binnenkort niet meer chatten en moeten hiervoor de Messenger-app installeren. Volgens de site is dit gedaan om de mobiele ervaring optimaal te maken. De Facebook-app is dus specifiek bedoelt voor het bekijken van posts en profielen, en de Messenger-app is specifiek voor het chatten met vrienden.

alternatieven

Als je deze stap van Facebook niet ok vindt, kun je altijd nog kiezen voor een app van een derde partij om het ‘oude’ design te ervaren. Voorbeelden hiervan zijn Swipe for Facebook en Metal for Facebook.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters