Facebook wil alle gebruikers op Messenger hebben

Mobiele facebook gebruikers die het sociale medium bereiken via de website bezoeken in plaats van de app moeten binnenkort overstappen op Messenger om te kunnen chatten. Gebruikers die de site gebruiken zullen binnenkort een melding krijgen als ze proberen te chatten.

Vroeger…

Toen Facebook begon was de site een groot platform voor het delen van foto’s, video’s en links. Daarnaast had je de optie om vrienden toe te voegen waar je vervolgens mee kon chatten enzovoorts. Dit werkte allemaal super en je kon zowel via je computer als via de Facebook-app chatten. Totdat Facebook Messenger gelanceerd werd.

Messengermessenger

De Messenger app is een vervanger voor de chat op de website zelf. Je logt er dus in met je Facebook-account en vervolgens kun je praten met al je vrienden. Veel mensen waren hierop tegen omdat het weer extra ruimte kost op je smartphone en het kon voorheen ook gewoon allemaal in één app. Voor mobiele gebruikers was er altijd nog een optie over en dat was Facebook openen in je browser. Hierdoor hoefde je zowel de Facebook-app als de Messenger-app niet te installeren.

Browser

Vandaag heeft Facebook aangekondigd dat dit gaat veranderen. Ook gebruikers die via hun browser inloggen kunnen binnenkort niet meer chatten en moeten hiervoor de Messenger-app installeren. Volgens de site is dit gedaan om de mobiele ervaring optimaal te maken. De Facebook-app is dus specifiek bedoelt voor het bekijken van posts en profielen, en de Messenger-app is specifiek voor het chatten met vrienden.

alternatieven

Als je deze stap van Facebook niet ok vindt, kun je altijd nog kiezen voor een app van een derde partij om het ‘oude’ design te ervaren. Voorbeelden hiervan zijn Swipe for Facebook en Metal for Facebook.

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters