'Facebook wil Nokia overnemen om zo haar eigen telefoons te maken'

Volgens een Franse analist is het heel goed mogelijk dat Facebook op termijn Nokia overneemt om zo haar mobiele aspiraties vorm te geven. De analist meent dat Facebook binnen 18 maanden met een eigen telefoon zal gaan komen.

De CEO van het bedrijf Mobile Network Group heeft in een interview het opmerkelijke idee geopperd dat Facebook binnen afzienbare tijd Nokia zal gaan overnemen. Volgens de analist Paul Amsellem zal Facebook ongeveer 10 miljard dollar over hebben voor Nokia. Nokia is momenteel nog 15 miljard dollar waard.

Amsellem meent dat Facebook haar mobiele strategie binnen 18 maanden uit de doeken zal gaan doen, daar waar het bedrijf zelf al heeft aangegeven dat de groei van Facebook vooral in mobiel te vinden zal zijn. Daarnaast meent de CEO van Mobile Network Group dat Facebook wel oren heeft naar het Windows Phone platform en daarom Nokia een prima kandidaat zou zijn om over te nemen. “Facebook heeft een partij nodig die verstand heeft van netwerken, technologie, providers, logistiek en relaties. Er zijn momenteel twee bedrijven die Facebook kan overnemen die dit in huis hebben, Nokia en RIM, de fabrikant achter de BlackBerry-smartphones.”

Sinds de niet zo succesvolle IPO van Facebook beschikt het bedrijf over miljard om te investeren in haar eigen activiteiten en overnames. Andere analisten zijn er nog niet zo zeker van dat Facebook daadwerkelijk een hardwarefabrikant gaat overnemen. Daarnaast menen andere weer dat Microsoft een stokje voor de overname zal steken door Facebook en Nokia zelf in handen wil gaan krijgen.

Facebook Nokia

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. katinkakleur -

  Facebook wilt een beetje te veel.. houd het gewoon alleen bij social media. Ik denk toch niet echt dat mensen willen rondlopen met een telefoon onder t merk Facebook

  1. Molecom -

   Gaat ook niet gebeuren. Facebook heeft geld op papier. Zelfs RIM zou nog te duur voor ze zijn. Daarbij heeft Nokia contracten met Micro$oft.

 2. djbosanac -

  ik weet niet of dit een slim idee is voor fejsbook.
  Ze kunnen beter een andere fabrikant nemen voor hun diensten.
  Alleen dit is wel weer goed voor Nokia, aangezien die op zijn eind is qua verkoop en alles.
  Ze moeten drastisch gaan veranderen, nieuwe OS of wat dan ook….

  1. hanszw -

   Heb jij iets gemist of zo? Volgens mij zijn ze een tijdje terug al drastisch veranderd en hebben hun keuze maakt. Die gaan ze niet weer veranderen omdat het jou niet aanstaat.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters