Facebook wil samen met Intel en Nokia netwerkinfrastructuur verbeteren

Facebook laat vandaag weten zijn Telecom Infra Project te beginnen, een samenwerking met providers, netwerkbedrijven en anderen om telecominfrastructuur te verbeteren.

Facebook maakt werk van betere netwerken

Facebook geeft als reden voor het initiatief aan dat het steeds makkelijker wordt om allerlei video’s en foto’s te delen maar dat de nodige netwerkcapaciteit niet evenredig toeneemt. Zeker naarmate Facebook en andere bedrijven steeds meer inzetten op 360-graden video’s en 4K zullen netwerken het steeds zwaarder te verduren krijgen.

Voor de samenwerking zijn onder andere Intel en Nokia aan boord. Het Telecom Infra Project moet bedrijven laten samenwerken aan ontwerpen die providers kunnen gebruiken bij het aanleggen van infrastructuur voor nieuwe netwerkgeneraties als 5g. In de lijst met providers zijn ondermeer Deutsche Telekom en SK Telecom de grote namen.

Efficiëntie

Door samen de krachten te bundelen voor het ontwerpen van onderdelen en niet enkel volledige systeem zouden providers kosten kunnen besparen en flexibeler kunnen zijn in hun keuze van netwerkapparatuur, aldus de sociale netwerkdienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via