Zeven dingen die je echt nog niet wist over Facebook

Facebook is voor veel mensen een onlosmakend deel van het leven geworden, waar meerdere malen per dag mee geïnteracteerd moet worden. Maar net zoals met mensen die je dagelijk ziet, betekent het feit dat je elke dag met Facebook bezig bent niet dat je er ook alles over weet. Deze zeven dingen wist je waarschijnlijk nog niet over Facebook.

Awesome button

De Facebook like-knop is tegenwoordig een cultureel icoon, maar de knop heeft niet altijd zo geheten. Er was namelijk ooit een tijd dat de knop wat gepassioneerder was en je in plaats van posts leuk te vinden, je ze meteen awesome kon bestempelen. De like-knop werd uiteindelijk in 2009 geïntroduceerd. Overigens wilden mensen meteen bij de lancering ook een dislike-knop hebben om aan te geven dat iets juist stom is. Voormalig Facebook CTE Bret Taylor geeft in een gesprek met Tech Radar aan dat er wel is gediscussieerd over een dislike-knop, maar dat de mogelijke negatieve gevolgen te groot zouden kunnen zijn.

Facebook awesome-button

Adolf Hitler, Mahatma Ghandi en Mark Zuckerberg

Het lijkt op het begin van een slechte mop, maar zowel Hitler, Ghandi als Zuckerberg zijn op een gegeven moment door Time Magazine uitgeroepen tot Person of the Year. Zuckerberg mocht de titel in 2010 dragen. Onder voormalige winnaars bevinden zich onder andere nog Martin Luther King en Paus Johannes Paulus II.

Mark Zuckerberg

Alle gezichten van Facebook samen

Mocht je toevallig de gezichten van alle facebookgebruikers bij elkaar willen zien, dan kun je dat doen op de website app.thefacesoffacebook.com. Om helemaal correct te zijn zie je niet alle gezichten, maar alleen de profielfoto’s van mensen met een publieke foto. Het zijn ruim 1,2 miljard gezichten bij elkaar. Volgens de maker van de site zou het meer dan zesendertig jaar duren om alle foto’s individueel te bekijken. Om je eigen foto tussen de rest te vinden kun je op de website verbinding maken via je Facebook account.

faces of Facebook

Foto’s op Facebook geen goed idee

Hoewel we Mark Zuckerberg natuurlijk geniaal vinden voor het geboren laten worden van Facebook, blijkt hij het toch niet altijd bij het rechte eind te hebben gehad. In eerste instantie was hij ervan overtuigd dat het kunnen uploaden en delen van foto’s via Facebook geen goed idee was. Zuckerberg most daadwerkelijk overgehaald worden, maar uiteindelijk werd de functionaliteit geïmplementeerd en tegenwoordig worden er zo’n 200 miljoen per dag aan het social media netwerk toegevoegd.

Toch maar niet naar Yahoo!

Yahoo! zou in 2007 geïnteresseerd zijn geweest in het overnemen van Facebook. Het bedrijf zou een bod hebben gedaan van een miljard dollar en Zuckerberg zou klaar zijn geweest om ervoor te gaan. Toen Yahoo! CEO Terry Semel het bod echter omlaag haalde naar 850 miljoen dollar, zag Zuckerberg er toch maar vanaf. We zullen nooit weten hoe Facebook er onder Yahoo! zou hebben uitgezien.

Iedereen online

Facebook is niet alleen maar bezig met lolligheden, maar probeert zich ook in te zetten voor mensen die het wat moeilijker hebben. Nee er wordt niet voor voedsel gezorgd, maar voor internet. In 2013 lanceerde facebook Internet.org. Dit project zet zich in om iedereen toegang te geven tot het internet. Tweederde van de wereldbevolking zou deze mogelijkheid niet hebben. Het lijkt op zich nobel, maar al die mensen zijn natuurlijk ook weer mogelijke facebookers.

internet.org

Meer facebookers dan chinezen

We weten dat China een ontzettend groot land is en dat er gigantisch veel mensen wonen. Het blijkt dat er een plek is waar er nog meer mensen actief zijn: precies Facebook. Het netwerk heeft zo’n 1,59 miljard actieve gebruikers, tegenover de populatie van China met 1,36 miljard bewoners. Ook India, waar er ook behoorlijk wat mensen wonen, legt het af tegen de facebook-bevolking met 1,24 miljard inwoners.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters