‘FairPhone wil klanten tevreden houden en nieuwe groep aanspreken’

AMSTERDAM – Vandaag kondigde Fairphone zijn eerste uitbreiding voor de Fairphone 2 aan. Het Nederlandse bedrijf heeft nieuwe behuizingen voor zijn telefoon uitgebracht. Daardoor krijgt de telefoon een ander uiterlijk en heeft hij afgeronde hoeken. De nieuwe hoesjes behoorlijk wat kleurrijker dan de oude, doorzichtige behuizing. All About Phones sprak met Fairphone-voorlichter Fabian Hühne over de uitbreiding.

Nieuw publiek aanspreken, oude publiek tevreden houden

“De nieuwe behuizing is dunner, heeft afgeronde hoeken en is in meer kleuren te verkrijgen dan de oude”, zo vertelt Hühne tegenover All About Phones. “Bovendien zijn de kleuren een stuk feller dan het doorzichtige ontwerp dat we hiervoor hadden. Hiermee willen we een nieuw publiek aanspreken en ons oude publiek tevreden houden. Dat is een van de grote voordelen van modulariteit: mensen kunnen hun telefoon aanpassen, zodat hij echt ‘van hen’ is.”

“We hebben het doel om 100.000 telefoons per jaar te verkopen”, gaat Hühne verder. “Zo proberen we te laten zien dat er een markt is voor duurzaamheid en eerlijkheid in smartphones. Wij denken dat het nieuwe uiterlijk daarbij best een boost aan de verkopen kan geven.”

imag0124imag0132imag0126imag0110imag0117

Cameramodule Fairphone

Naast de behuizing heeft Fairphone ook plannen voor andere uitbreidingen voor zijn toestel. Eentje daarvan is een cameramodule, die de camera van de telefoon moet verbeteren. “Door de modulariteit kunnen we meerdere modules verbeteren. Maar de cameramodule is echt degene waar we ons op concentreren. Dat is namelijk waar de techniek heel snel vooruit gaat. De camera kan bovendien een reden zijn voor mensen om een smartphone wel of niet te kopen, bijvoorbeeld voor journalisten. Door de modulariteit van de Fairphone kunnen we daarin meegaan en kan de telefoon langer mee. We zullen in de komende maanden met meer nieuws komen over de cameramodule”, onthult Hühne.

De nieuwe behuizingen zijn in de kleuren rood, donkerblauw, turquoise en wit te koop voor 30 euro. Ook de doorzichtige en zwarte behuizingen blijven verkrijgbaar.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters