Family Library laat Android gebruikers apps, boeken en films delen

Google laat vanaf begin juli gebruikers van Google Play hun aankopen delen met hun familie middels Family Library, zo blijkt uit informatie op de Google’s site voor ontwikkelaars.

Google Play

Het feit dat je Google Play aankopen aan een specifiek Google account gekoppeld zijn heeft soms zijn nadelen. Zo kun je bijvoorbeeld niet voor al je kinderen een spelletje kopen dat ze allemaal via hun eigen account kunnen spelen, en ook het delen van een Play Books of Play Films bibliotheek is niet mogelijk. We weten echter dankzij opvallende stukjes code en anonieme bronnen dat Google al langer aan een oplossing voor dat probleem werkt, in de vorm van een Family Library. Het was echter vooralsnog onduidelijk wanneer en hoe Google de nieuwe functie uit zou gaan rollen, maar daar is vandaag verandering in gekomen.

Family Library

Uit support pagina’s op Google’s site voor ontwikkelaars staat namelijk dat Family Library vanaf 2 juli standaard aan zal staan voor alle gebruikers. Maximaal zes gezinsleden kunnen hun accounts koppelen en zo hun aankopen delen. Je kunt natuurlijk een een ‘familie’ vormen met je vrienden, maar daar is de functie niet voor bedoeld. Op dit moment heeft de documentatie van Google het alleen over app downloads, maar dankzij gevonden code in verschillende apps van Google weten we ook dat films, muziek en boeken gedeeld kunnen worden. Wel zullen er restricties zijn voor het afspelen van de content, om te voorkomen dat mensen aankopen gaan delen met vrienden. Een film zal binnen een gezin dus niet op twee apparaten tegelijkertijd afgespeeld kunnen worden. Wat precies de regels daar voor zijn is onduidelijk, maar dat zullen we ongetwijfeld rond 2 juli te horen krijgen.

Family Library

Family manager

Waarschijnlijk zal het koppelen van accounts hetzelfde werken als in Google Play Music. Gebruikers kunnen elkaar via een familie manager uitnodigen om een bibliotheek te delen, waarna men direct toegang krijgt tot de bijbehorende content. Wel zal Google waarschijnlijk meer opties geven om jongere gebruikers te beperken in de content die ze kunnen zien, zodat het jongste broertje niet de horror film kan bekijken die zijn oudere broer heeft gehuurd voor een feestje.

Het is nog niet bekend of Google Family Library ook naar Nederland komt, gezien Google Play Music’s familie abonnement ook nog niet in Nederland verkrijgbaar is. De kans is echter groot dat deze functie meer als een standaard onderdeel van Google Play wordt gezien en dus overal uitgerold zal gaan worden.

Bron: The Verge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters