Fan maakt ontwerp eerste Nokia Windows-tablet

Een industrieel ontwerper, fan van Nokia en het ontwerp van de Lumia 800, heeft een ontwerp voor een Nokia-tablet gemaakt dat op Windows 8 loopt. De tablet heeft veel weg van de telefoon. Net als het besturingssysteem trouwens, dat erg lijkt op Windows Phone.

Nokia tablet (mockup)

De industrieel ontwerper, met de naam YrOnimuS, is een ware fan van het ontwerp van de Lumia 800. Maak die nog wat platter en een stuk groter, en je hebt een Nokia-tablet, moet hij hebben gedacht. Het goed uitgewerkte ontwerp leidt tot mooie plaatjes. De Nokia 1 Tablet heeft daarbij ook meteen maar wat imaginaire specificaties meegekregen.

Zo meet het apparaat 187.6 x 293 x 8.5mm weegt het 580 gram en is het voorzien van Windows 8, en wel de ARM-editie die met deze mobiele processoren kan omgaan. Het scherm is groot: 11,6 inch en het is een AMOLED-display met een resolutie van 1280×800 pixels. Er zit 32 of 64 GB intern geheugen in, plus nog 2GB RAM.

Het apparaat wordt voorzien van een 5-megapixelcamera met full HD-capaciteit: hij kan op 1080p opnemen. Aan de voorkant tekende YrOnimuS een 2-megapixelcamera. En aan de binnenkant heeft hij een 7500 mAh batterij bedacht.

De maker van het ontwerp meldt erbij: ”In de zomer van 2012 zullen we de eerste Nokia Tablet te zien krijgen. Ik heb daar hoge verwachtingen van. Maar ik kan niet wachten om het te zien te krijgen. Daarom besloot ik om zelf een concept te creeren. Het concept is gebaseerd op het design van de Nokia Lumia 800.”

Nokia Windows tablet (mockup)

 

Bron: YrOnimuS

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters