FBI helpt anderen met kraken iPhones

De FBI biedt andere politiediensten hulp aan bij het kraken van iPhones. Afgelopen week lukte het de FBI om de iPhone 5C van een crimineel te kraken en nu wil de instantie deze kennis delen met anderen.

Versleuteling AppleApple-FBI

Toen de FBI naar Apple toekwam om hulp te vragen bij het kraken van een iPhone wees Apple dit direct af. Het bedrijf vindt dat de privacy van zijn gebruikers belangrijker is dan de informatie van een crimineel. Hierna is de FBI zelf op onderzoek uitgegaan naar mogelijkheden om de versleuteling van Apple’s iOS te kraken.

Bewijs

Met hulp van buitenaf is het de FBI gelukt om de gegevens van de crimineel, die de schietpartij in San Bernardino veroorzaakte, te verkrijgen. Er stonden belangrijke bestanden op zijn iPhone 5C die de FBI al een tijdje in handen had. Het zal nu een stuk makkelijker zijn om de man op te sluiten met het bewijs van de telefoon.

FBI deelt

Nu het de FBI is gelukt wil de instantie deze informatie delen met andere politiediensten in de Verenigde Staten. Er zijn genoeg lopende zaken waarbij er kritieke informatie te vinden is op versleutelde iPhones. Het zal waarschijnlijk niet langer dan een paar maanden duren voordat Apple zijn versleuteling heeft verbeterd. Tot die tijd zal de FBI alle hulp bieden die het kan om criminelen in heel het land op te sluiten.

FBI
CEO BlackBerry

BlackBerry tegenover privacy

De privacy van smartphonegebruikers is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Met de FBI-zaak kwam de toestand helemaal in opspraak, want wanneer moet een fabrikant de privacy van gebruikers schenden. Volgens Apple hoort een fabrikant dit nooit te doen. De CEO van BlackBerry zei in een interview iets heel anders. BlackBerry staat bekend om zijn enorm goede versleuteling, maar tijdens het interview vertelde de topman dat het bedrijf wél zou meewerken aan overheidskwesties.

Bron: BuzzFeed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters