FBI helpt anderen met kraken iPhones

De FBI biedt andere politiediensten hulp aan bij het kraken van iPhones. Afgelopen week lukte het de FBI om de iPhone 5C van een crimineel te kraken en nu wil de instantie deze kennis delen met anderen.

Versleuteling AppleApple-FBI

Toen de FBI naar Apple toekwam om hulp te vragen bij het kraken van een iPhone wees Apple dit direct af. Het bedrijf vindt dat de privacy van zijn gebruikers belangrijker is dan de informatie van een crimineel. Hierna is de FBI zelf op onderzoek uitgegaan naar mogelijkheden om de versleuteling van Apple’s iOS te kraken.

Bewijs

Met hulp van buitenaf is het de FBI gelukt om de gegevens van de crimineel, die de schietpartij in San Bernardino veroorzaakte, te verkrijgen. Er stonden belangrijke bestanden op zijn iPhone 5C die de FBI al een tijdje in handen had. Het zal nu een stuk makkelijker zijn om de man op te sluiten met het bewijs van de telefoon.

FBI deelt

Nu het de FBI is gelukt wil de instantie deze informatie delen met andere politiediensten in de Verenigde Staten. Er zijn genoeg lopende zaken waarbij er kritieke informatie te vinden is op versleutelde iPhones. Het zal waarschijnlijk niet langer dan een paar maanden duren voordat Apple zijn versleuteling heeft verbeterd. Tot die tijd zal de FBI alle hulp bieden die het kan om criminelen in heel het land op te sluiten.

FBI
CEO BlackBerry

BlackBerry tegenover privacy

De privacy van smartphonegebruikers is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Met de FBI-zaak kwam de toestand helemaal in opspraak, want wanneer moet een fabrikant de privacy van gebruikers schenden. Volgens Apple hoort een fabrikant dit nooit te doen. De CEO van BlackBerry zei in een interview iets heel anders. BlackBerry staat bekend om zijn enorm goede versleuteling, maar tijdens het interview vertelde de topman dat het bedrijf wél zou meewerken aan overheidskwesties.

Bron: BuzzFeed

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters