FC Groningen wordt mobiele provider

Voetbalclub FC Groningen gaat iets doen dat duidelijk buiten de ‘core business’ ligt: ze lanceren FC Groningen Mobiel, een telefoonabonnement voor supporters.

In feite betekent het dat FC Groningen als Mobile Virtual Network Operator (MVNO) actief wordt. Vanaf 12 augustus kunnen FC Groningen-fans een abonnement afsluiten waarmee ze kunnen bellen, mobiel internetten en sms- en mms-berichten uitwisselen. De supporters kunnen elkaar onderling gratis bellen. Verder krijgen de fans automatisch berichten met nieuwtjes over de club.

Volgens FC Groningen wil de voetbalfan vandaag de dag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Als de Groninger FC scoort, krijgen fans meteen een sms-bericht daarover toegestuurd. Frans Nomden van Club Mobiel zegt dat het de eerste keer is dat een voetbalclub als provider actief wordt. Club Mobiel is ook de MVNO die de techniek, processen en service rond FC Groningen Mobiel regelt, die op z’n beurt weer gebruikmaakt van het netwerk van KPN. De slogan “Uw Club een eigen mobiel netwerk …†op de website van Club Mobiel wekt de indruk dat deze organisatie ook andere profclubs aan een eigen netwerk wil helpen.

FC Groningen heeft het team van JAMJAM Marketing, dat eerder campagnes voor GSUS deed, ingeschakeld om een reclamecampagne te maken, in samenwerkign met La Compagnie, het vaste reclamebureau van FC Groningen. In de campagne zijn echte FC Groningen-fans te zien in het stadion.
Aanmelden voor FC Groningen Mobiel kan via de website. FC Groningen is niet de enige voetbalclub die extra diensten voor supporters levert: Feyenoord heeft een eigen bankrekening en Vitesse werkt samen met een uitzendbureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters