FCC doet onderzoek naar exclusieve verkoop van toestellen

De Amerikaanse Senaat en toezichthouder FCC gaan beginnen met een grootschalig onderzoek naar exclusieve deals tussen fabrikanten en telecomoperators in de Verenigde Staten.

FCC

FCC, de Amerikaanse versie van de OPTA, gaat onderzoeken of de afspraken tussen producenten van toestellen en providers nadelig zijn voor de consument. Hiertoe hebben ze besloten nadat vier senatoren de FCC hebben gevraagd om eens grondig te gaan kijken naar de overeenkomsten tussen de mobiele operators met het alleenrecht op de verkoop van een bepaald toestel en de producenten van deze toestellen.

De vier senatoren wijzen erop dat de deals concurrentie in de weg kunnen staan en ontwikkelingen in de mobiele markt kunnen afremmen. Ook vinden ze dat de consument erg wordt beperkt in zijn keuzevrijheid, doordat toestellen niet bij alle providers kunnen worden gekocht. Niet alleen de senatoren hebben over deze exclusieve verkoopovereenkomsten geklaagd bij de FCC, ook de Consumers Union en de Electronic Frontier Foundation hebben al eerder een verzoek ingediend om de zaak grondig te onderzoeken.

Voorbeelden van telefoons met het alleenrecht op de verkoop in Amerika zijn de iPhone die alleen aangeboden wordt door het bedrijf AT&T en de Palm Pre die exclusief door de telecomoperator Sprint Nextel wordt geleverd.

Bron: Telecom-update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters