FCC doet onderzoek naar Google Voice

Google Voice is de afgelopen tijd veel in het nieuws gekomen omdat de applicatie geblokkeerd zou worden door Apple. Nu lijkt het dat Google Voice zelf ook restricties oplegt. Bepaalde telefoongesprekken zouden niet gevoerd kunnen worden.

FCC

Al geruime tijd zijn Google en Apple in een heftige strijd verwikkeld met betrekking tot het toestaan van de applicatie Google Voice in de Apple App Store. Google klaagde dat Apple de applicatie geweigerd zou hebben. Apple zei op haar beurt dat de applicatie niet geweigerd zou zijn, maar simpelweg nog niet gekeurd is. De FCC heeft onderzoek gedaan naar het mogelijke weigeren van de applicatie door Apple. Nu komt Google Voice zelf ook onder de aandacht van de FCC te staan. Google’s applicatie zou namelijk in bepaalde gebieden telefoongesprekken weigeren. In landelijke gebieden zouden telefoongesprekken door de software geweigerd kunnen worden. Omdat een applicatie als Google Voice onder de Amerikaanse telecomwet valt, mogen telefoongesprekken niet geweigerd worden. De FCC wil nu opheldering van Google over de werkwijze van Google Voice. In een brief vraagt de telecomwaakhond aan Google hoe de applicatie precies werkt, en hoe het bedrijf zelf de applicatie binnen de telecomregels ziet vallen. Tevens wil de FCC weten waarom Google een invite-only-beleid hanteert voor Google Voice, en hoe dit precies in zijn werk gaat.

Interessant detail is dat het onderzoek van de FCC uitgevoerd wordt naar aanleiding van een klacht van de Amerikaanse telecomprovider AT&T. Eerder kwam deze nog in het nieuws omdat zij de reden voor Apple zouden zijn om de Google Voice-applicatie uit de App Store te weren. Nu lijkt het erop dat AT&T wel graag wil dat de applicatie zijn werk doet. Klanten zouden al geklaagd hebben bij het bedrijf.

Bron: Washington Post

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters