FCC start onderzoek naar App Store-afwijzing van Google Voice

FCC, de telecommunicatiebeheerder van Amerika heeft een onderzoek ingesteld naar het Apple’s App Store-beleid. Apple heeft onlangs de Google Voice-applicatie afgekeurd waardoor er sprake zou zijn van belemmering van het gebruik van Voip-applicaties over het 3G-netwerk van AT&T.

De Amerikaanse Federal Communications Commission heeft een brief naar zowel Apple als Google en AT&T geschreven waarin de telecomwaakhond zich afvraagt waarom Apple de Google Voice-applicatie heeft geweigerd voor zijn App Store. Apple staat erom bekend dat het wel een erg streng regime heeft omtrent de App Store, de producent zou nu wel eens te ver doorgeschoten kunnen zijn in zijn kieskeurigheid. Apple is de laatste tijd al een beetje het stoute jongetje van de klas, de producent gaat soms wel heel ver in de bescherming van zijn eigen producten.

Inmiddels heeft de Amerikaanse overheid het bedrijf in het vizier, de producent moet met tekst en uitleg komen over de weigering van de Google Voice-applicatie en soortgelijke applicaties uit de App Store. Volgens de Wireless Open Access-wet zouden alle 3G-netwerken in Amerika open toegang moeten verlenen aan hun gebruikers. De FCC is nu geïnteresseerd of Google is benadeeld door Apple en AT&T doordat de twee weleens zouden kunnen samenspannen in de huidige situatie. Mocht dit zo zijn dan zou er sprake van kunnen zijn dat AT&T niet voldoet aan de openheid die het 3G-netwerk wel zou moeten hebben en de telco zou dan ook onnodig in de zaken van Apple betrokken zijn, wat de concurrentie niet ten goede komt.

De FCC heeft dan ook een brief naar Apple en AT&T gestuurd met daarin de vraag hoe deze weigering tot stand is gekomen en wat de motieven daarvan waren. Daarnaast wil de waakhond graag meer openheid over de procedure van Apple omtrent het toelaten van applicaties tot zijn winkel en met name de rol van AT&T in dit proces. Google is op zijn beurt gevraagd welke redenen de zoekgigant heeft gekregen van Apple om de applicatie niet toe te staan en wat Google hiertegen heeft gedaan en wat de reactie was. Duidelijk is dat Apple zich op glad ijs bevindt en dat het voortaan opener moet gaan opereren als het bedrijf niet het middelpunt wil worden van een groot onderzoek van de FCC. De telecomwaakhond heeft de bedrijven tot 21 augustus de tijd gegeven om te reageren op de vragen.

Apple vs Google Voice

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters