Zo tover je je oude iPhone om in een minimalistische feature phone

Veel mensen nemen elk jaar of elke twee jaar een nieuwe smartphone, wanneer hun abonnement verlengd moet worden of ze switchen naar een nieuwe provider. Als je van iPhones houdt is de kans groot dat je ergens nog een oud model hebt dat stof ligt te vergaren. Dankzij een handige Reddit gebruiker, kun je die overzichtelijke omtoveren tot een feature phone.

Feature phone tussen dumb phone en smartphone in

Een feature phone zit tussen dumb phone en een smartphone in. Waar je met een dumb phone alleen belt en smst, kun je met een feature phone ook het internet op. Een feature phone komt echter niet met de uitgebreide functionaliteit van een smartphone. Een groeiende groep mensen is de drukte van een smartphone zat en overweegt voor een feature phone te gaan. Daarnaast zijn feature phones vaak voor senioren wat fijner in gebruik. Ze zijn rechttoe rechtaan en dus makkelijker te begrijpen. Als je dus graag contact wilt onderhouden met je oma of opa, maar deze geen zin hebben in een onbegrijpelijke smartphone, is een feature phone een mooie optie.

feature phone

Jailbreaking

Als je geïnteresseerd bent in een feature phone en je nog een oude iPhone hebt liggen die je toch niet gebruikt, heeft Reddit gebruiker  Qualtza een handige tutorial in elkaar gezet om van je oude toestel een feature phone te maken. Hij gebruikt hiervoor een iPhone 4 en je hebt minimaal  iOS 7.1.2 nodig. De eerste stap is dat je toestel gejailbreaked moet zijn. Online zijn er tal van websites te vinden die je uitleggen hoe dat moet, zoals jailbreaking.nl.

iPhone 4

Van alles uitschakelen

Vervolgens duik je je settings in om van alles aan te pakken. Om het toestel te versimpelen worden bijvoorbeeld alle notificaties uitgeschakeld en wordt iMessage buiten spel gezet. Ook de locatiediensten en Background App Refresh delven het onderspit. Op deze manier wordt je (of opa) niet telkens lastiggevallen door notificaties en allerlei drukte. Eenvoud en overzicht is wat je wilt bereiken.

Nieuwe apps

Als derde stap is het tijd om wat “verboden” apps te downloaden via Cydia. Hier kun je allerlei apps vinden die je normaal gesproken niet op je toestel kunt installeren, maar dus wel na een jailbreak. De tutorial geeft je een hele lijst aan apps, waarvan de belangrijkste HomescreenDesigner en Springtomize 3 zijn. HomescreenDesigner zorgt ervoor dat je homescherm een strakkere look krijgt en met Springtomize 3 ga je onder andere iconen aanpakken.

Al met al zou het een paar uurtjes duren voordat je klaar bent met je feature phone project. Als je ervoor wilt gaan, kun je de volledige tutorial vinden op Reddit. Maar als je te lui bent kunt je natuurlijk ook gewoon een feature phone kopen.

Via: lifehacker

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters