Acht Galaxy Note 8 features die je niet op een iPhone zult vinden

In de eeuwige strijd tussen Samsung en Apple proberen beide smartphonemakers zich met spannende nieuwe features van elkaar te onderscheiden.  Nu de Galaxy Note 8 er eindelijk is, kunnen we hem vergelijken met de iPhones die er nu op de markt zijn. Dit zijn acht features die je niet op de iPhone 7 en 7 Plus (en ook niet op de oudere iPhones) zult vinden.

Infinity Screen

Met de komst van de Galaxy S8 en S8+ introduceerde Samsung de randloze Infinity Screen. Uiteraard is ook de Note 8 hiermee uitgerust. En hoewel het randloze ontwerp dit jaar pas echt aansloeg, werden de randen bij verschillende smartphonemakers al wel telkens smaller. Apple heeft zich hier nooit iets van aangetrokken en bleef bij de grote randen aan de boven- en onderkant van de iPhones. Overigens lijkt hier verandering in te komen met de iPhone 8.

Samsung Galaxy Note 8

Opslagruimte vergroten

Dit is één van de grote voordelen van een Android toestel ten opzichte van de iPhone. Android smartphones, waaronder de Galaxy Note 8, hebben de mogelijkheid om via een microSD kaartje de opslagruimte te vergroten. Bij een iPhone zit je vast met de beschikbare ruimte en als je om te beginnen een model neemt met meer GB voor je foto’s, moet je hier ook flink wat voor neertellen.

Snel draadloos opladen

Volgens de berichten zal de aankomende iPhone 8 ook draadloos opladen ondersteunen. Maar terwijl Apple werkt aan een normale draadloze oplader, werkt de Note 8 hier al mee en zelfs met de nieuwere fast charging standaard.

Samsung Galaxy Note 8

Dual Capture modus

Hoewel de iPhone 7 Plus is uitgerust met een dubbele camera, heeft Samsung wat extra features toegevoegd aan die van de Note 8. Bij de dual camera setup van de Note 8 zijn beide lenzen namelijk uitgerust met optische beeldstabilisatie. Bij de iPhone 7 Plus is dat alleen de hoofdcamera. Daarnaast komt de Note 8 met de Dual Capture modus, waarbij je met de groothoekcamera en de telefotolens allebei tegelijkertijd een foto maken. Zo heb je meteen foto van de hele omgeving en een ingezoomde foto.

Samsung Galaxy Note 8 camera met Dual Capture features

Integratie stylus

Uiteraard kun je een stylus gebruiken met alle iPhones, maar de S Pen van Samsung heeft meteen allerlei extra features ingebouwd. Zo kun je notities maken op het vergrendelscherm, tekst highlighten en een screenshot maken van een gedeelte van het display. Dat doe je niet zo gauw met je normale stylus op de iPhone.

Samsung Galaxy Note 8 S Pen

Always on display

De Galaxy Note 8 is, net zoals eerdere Galaxy toestellen, uitgerust met de Always on display feature. Hierbij zie je allerlei belangrijke informatie, terwijl het toestel vergrendeld is. Wat je precies ziet, kun je uiteraard zelf instellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters