Federale gerechtshof verscheurt boete van Samsung

De boete van 109 miljoen euro die Samsung aan Apple moest betalen is teruggetrokken door het Amerikaanse federale gerechtshof. Na de uitspraak in 2014 van de lagere rechtbank, waarin Samsung schuldig werd verklaart voor patentbreuk, ging het bedrijf in hoger beroep en heeft daar zijn gelijk gekregen.

OorzaakPatentenoorlog

De twee tech-giganten staan al jaren tegenover elkaar in verschillende rechtszaken. Het begon allemaal met de introductie van de Samsung Galaxy. Apple vond dat het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn iPhone op bepaalde vlakken had gekopieerd . Zo zou de Samsung Galaxy onder andere de slide to unlock- en autocomplete-patenten hebben geschonden. Verder heeft Apple ook nog een patent op het koppelen van telefoonnummers aan e-mailadressen.

Rollen omgedraaid

Na een jarenlange rechtszaak besloot het lagere gerechtshof Apple in het gelijk te stellen. Dit betekende een boete van zo’n 109 miljoen euro voor Samsung. Het leek Apple allemaal voor de wind te gaan tijdens deze rechtszaak, maar vandaag heeft de Federale rechtbank in Washington besloten dat de winst naar Samsung gaat.

Federale rechtbank

De federale rechtbank van Amerika werd tijdens de rechtszaak vertegenwoordigd door drie rechters die gespecialiseerd zijn in het patentrecht. De rechters waren het unaniem eens met de beslissing. Het lagere gerechtshof wordt altijd vertegenwoordigd door één rechter die de zaak leidt én een jury bestaande uit burgers afkomstig uit de regio waar de rechtszaak wordt gehouden. Kennelijk heeft dit het verschil gemaakt voor Samsung, want de boete is ingetrokken en de rechtszaak is hiermee beëindigd.

Patentenoorlog

Toch is dit niet het einde van de patentenoorlog tussen Samsung en Apple, er loopt nog een andere zaak waarin Samsung ook beschuldigd wordt van patentbreuk. Bij die zaak gaat het alleen niet om 100 miljoen, maar om een half miljard euro. De eis van Apple was in het begin zelfs een miljard euro, maar dit werd later gehalveerd. De uitslag van die rechtszaak is nog niet bekend, maar dat kan ook nog wel even duren aangezien de vorige zaken ook jaren hebben geduurd.

Bron: Reuters

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters