Femtocellen in 3G telefoons

Netgear heeft aangekondigd dat het nog dit jaar een zogeheten femtocel op de markt zal brengen. De ‘Zonegate’ moet een koppeling bieden tussen 3G-mobieltjes en vastelijns telefonie en internet.

Om 3G-functionaliteit in een conventionele router onder te brengen, is Netgear een samenwerkingsovereenkomst met Ubiquisys aangegaan. Dat bedrijf ontwikkelde de Zonegate, maar Netgear zou beter in staat zijn om een grote markt voor het apparaat aan te boren. De femtocel moet als base station voor mobiele hsdpa-telefoons fungeren, zodat ook bellers die buiten het bereik van het bijbehorende next-gen netwerk wonen, alle functionaliteit van hun dure toestel probleemloos kunnen gebruiken. Connectiviteit moet met behulp van een ingebouwde dsl-modem via een conventionele landlijn verlopen, maar ook ondersteuning voor wifi zal in de specificaties terecht komen. Dankzij ondersteuning voor voip en regulier ethernet kan zo goedkoper gebeld worden en content op de telefoon, zoals bijvoorbeeld foto’s, kan via een eventueel thuisnetwerk benaderd worden.

Verplaats onderdeel van pagina Onderdeel omhoog Onderdeel omlaag Verwijder onderdeel
Het voordeel van Femto-Cellen is dat ze veel minder stroom verbruiken en daardoor de batterij duur van de batterij van een telefoon vergroot. Diensten als KPN’s MobielThuis en T-Mobile Thuis zullen dan ook stevige concurrentie tegemoet kunnen zien: uit onderzoek is gebleken dat binnen vijf jaar ruim 150 miljoen mensen via femtocellen zullen bellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters