Fennec gaat Firefox heten en krijgt sync tabs

Mozilla heeft bekendgemaakt dat de naam Fennec slechts een ontwikkelnaam is voor Firefox op Windows Mobile. De browser zal na de release door het leven gaan als Firefox.

Jay SullivanIn een interview met ZD Net heeft Mozilla Mobile Business chief Jay Sullivan bekend gemaakt dat Fennec na de lancering bekend zal staan als Firefox. Deze opmerkelijke stap van Mozilla is volgens Sullivan een logische aangezien alle browsers van Mozilla de naam Firefox dragen. Dit duidt erop dat er geen onderscheid gemaakt wordt op welk operating system de browser draait. De codenaam ‘Fennec’ is bedoeld als interne ontwikkelnaam voor Firefox voor Windows Mobile. Volgens Sullivan is het nooit de bedoeling geweest om de naam Fennec te gebruiken voor de mobiele browser. Een andere reden dat de term Mobile is ontweken in de naamgeving is dat Mobile kan duiden op een uitgeklede versie van een browser en dat wilde het team van Sullivan voorkomen. Sullivan wist hierbij nog toe te voegen dat Firefox ook op Windws Mobile 6.0 en 6.5 zal gaan werken en uiteraard eerst gelanceerd zal worden op versie 6.1. Tot slot wist Sullivan te melden dat Firefox ook uitkomt op andere operating systems, namelijk Maemo, Symbian and LiMo.

Firefox Fennex Tab syncing

Mozilla maakte gelijktijdig ook nog bekend dat Firefox voor Windows Mobile ondersteuning krijgt voor sync tabs. Met sync tabs kunnen gebruikers een Firefox-profiel aanmaken en dit via internet delen met andere gebruikers. Als voorbeeld wordt er een situatie gegeven waarbij een gebruiker naar een etentje gaat en daarvan het adres eerst heeft opgezocht met Firefox op zijn laptop. Als hij onderweg het adres is vergeten, kan hij zijn mobiel pakken en Firefox opstarten. Dankzij de sync tabs wordt de tab met de pagina die op zijn laptop nog openstaat automatisch geopend, waardoor hij de informatie direct bij de hand heeft en niet eerst hoeft te zoeken naar de adresgegevens van het restaurant. Deze functionaliteit zal ook op andere operatingsystems beschikbaar zijn zodra Firefox voor mobieltjes uit komt.

Bron: ZD Net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters