Fiber Phone door Google

Fiber Phone door Google is een huistelefoon, het opmerkelijke is dat je niet alleen thuis kan bellen maar ook onderweg. Het telefoon nummer van de Fiber word via de cloud opgeslagen in je eigen smartphone, dus als je gebeld word op je Fiber Phone en je bent niet in de buurt om die op te pakken dan gaat deze ook over op je smartphone.

Huistelefoons

In de afgelopen jaren heeft de technologie enorme stappen gemaakt met gebogen schermen, vingerafdruk scanners, virtual reality en nog veel meer. De huistelefoon is al lang ouderwets, vooral zo een met een snoer. Google introduceert nu de Fiber Phone hij heeft geen snoer gelukkig maar het is wel een huistelefoon. Nu denk je misschien dat thuistelefoons al een tijdje niet meer worden gebruikt maar er zijn nog er nog genoeg die via de huistelefoon communiceren.

Google Fiber Phone
Google Fiber Phone

Google Fiber Phone

De Google Fiber Phone is een combinatie tussen een huistelefoon en een smartphone. Voor 10 dollar krijg je een abonnement zonder limiet. Als je de telefoon aanschaft kan je ervoor kiezen om je huisnummer te houden of hem te wijzigen. De service biedt alles wat je nu ook al op je huistelefoon hebt: nummerherkenning, noodoproep service, enzovoort. Het telefoon nummer van de Fiber Phone word via de cloud opgeslagen in je eigen smartphone, dus als je gebeld word op je Fiber Phone en je bent niet in de buurt om die op te pakken dan gaat deze ook over op je smartphone. Via de cloud kan je ook inloggen op een computer bijvoorbeeld op je werk zodat je die als telefoon kan gebruiken. Er zit nog een handige feature bij, je voicemail zit op de cloud dus die kan je ook op je smartphone onderweg beluisteren, ook een handige feature is dat Fiber Phone je voicemail kan omzetten in tekst en naar je toe kan sturen via sms of via email.

Het enige nadeel aan de “Fiber” is dat deze alleen werkt als je huis aangesloten is aan Google Fiber. Of Google Fiber ooit naar Europa komt is nog niet zeker. Gelukkig zijn er alternatieven zoals KPN die laatst een app heeft gemaakt waarmee je van je smartphone een huistelefoon maakt, als je thuis bent dan bel je zo een stuk goedkoper dan wanneer je dat met je mobiel zou doen. Het gebruik van de KPN app is alleen mogelijk als je het pakket KPN Internet+Bellen of Alles-in-1 abonnement hebt en een Android smartphone.

Bron: GoogleFiberBlog

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters