FIH en Pegatron nieuwe kandidaten productie SE telefoon

Dat Sony Ericsson HTC niet meer zal aanstellen voor het produceren van haar nieuwe Windows Mobile toestel is duidelijk. Wie wordt het wel?

Vorige week, op de dag voor kerst, wisten wij u te melden dat Sony Ericsson haar volgende Windows Mobile telefoon niet door HTC zal laten produceren. Als nieuwe kandidaat zou het Taiwanese Mobinnova beoogd zijn door de Zweeds-Japanse joint venture. Nu is duidelijk geworden dat Mobinnova niet de enige gelukkige is. Als mogelijke andere producenten zou Sony Ericsson Pegatron Techonolgy en Foxconn International Holdings op het oog hebben.

Wat vast staat is dat er drie kandidaten zijn, hoewel het niet duidelijk is of Mobinnova ook tot deze drie behoort. Mobinnova is namelijk een onderdeel van Foxconn Electronics, ook wel Hon Hai Precision Industry, een bedrijf dat banden heeft met Foxconn International Holdings. Een groot deel van de R&D crew van Mobinnova is ook verdwenen in FIH en het is dan ook waarschijnlijk dat de derde kandidaat niet Mobinnova is, maar een nog onbekend ander bedrijf. Volgens de bron van het verhaal is het trouwens het meest waarschijnlijk dat de fabricage van het Windows Mobile toestel aan FIH of Pegatron uitbesteed gaat worden.

De bron wist verder nog te melden dat het eerstvolgende Sony Ericsson Windows Mobile toestel niet voor eind 2009 klaar zal zijn. Waarschijnlijk zal Sony Ericsson in het eerste kwartaal van 2009 de onderhandelingen voor de productie van het toestel klaar hebben, maar zal het toestel niet voor het eind van 2009 klaar zijn. Of de latere Windows Mobile smartphones van Sony Ericsson door dezelfde fabrikant geproduceerd gaan worden is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters