FIH en Pegatron nieuwe kandidaten productie SE telefoon

Dat Sony Ericsson HTC niet meer zal aanstellen voor het produceren van haar nieuwe Windows Mobile toestel is duidelijk. Wie wordt het wel?

Vorige week, op de dag voor kerst, wisten wij u te melden dat Sony Ericsson haar volgende Windows Mobile telefoon niet door HTC zal laten produceren. Als nieuwe kandidaat zou het Taiwanese Mobinnova beoogd zijn door de Zweeds-Japanse joint venture. Nu is duidelijk geworden dat Mobinnova niet de enige gelukkige is. Als mogelijke andere producenten zou Sony Ericsson Pegatron Techonolgy en Foxconn International Holdings op het oog hebben.

Wat vast staat is dat er drie kandidaten zijn, hoewel het niet duidelijk is of Mobinnova ook tot deze drie behoort. Mobinnova is namelijk een onderdeel van Foxconn Electronics, ook wel Hon Hai Precision Industry, een bedrijf dat banden heeft met Foxconn International Holdings. Een groot deel van de R&D crew van Mobinnova is ook verdwenen in FIH en het is dan ook waarschijnlijk dat de derde kandidaat niet Mobinnova is, maar een nog onbekend ander bedrijf. Volgens de bron van het verhaal is het trouwens het meest waarschijnlijk dat de fabricage van het Windows Mobile toestel aan FIH of Pegatron uitbesteed gaat worden.

De bron wist verder nog te melden dat het eerstvolgende Sony Ericsson Windows Mobile toestel niet voor eind 2009 klaar zal zijn. Waarschijnlijk zal Sony Ericsson in het eerste kwartaal van 2009 de onderhandelingen voor de productie van het toestel klaar hebben, maar zal het toestel niet voor het eind van 2009 klaar zijn. Of de latere Windows Mobile smartphones van Sony Ericsson door dezelfde fabrikant geproduceerd gaan worden is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters