Filmen op oudere generaties iPhone toegelaten door Apple

De iPhone is één van de weinige toestellen waar zoveel exemplaren van zijn verkocht, en toch zo’n gebrek aan basisfuncties heeft. Eén van die beperkingen is dat je geen filmpjes kunt opnemen met de iPhone 3G en 2G. Dat is nu verholpen.

Sinds kort worden applicaties toegelaten in de App Store die toelaten de camera van je iPhone 3G of 2G te gebruiken om filmpjes mee te maken en die daarna op een sociale website te posten of gewoon live streamen. Die functionaliteit was tot nu toe alleen beschikbaar voor de laatste generatie iPhone, de 3GS. Op moment van schrijven heb je keuze tussen twee applicaties: Ustream broadcaster en iVideocamera. All About Phones neemt ze allebei voor je onder de loep.

Ustream Live Broadcaster

Ustream is een bekende gratis webdienst die gebruikers toelaat live video te streamen of gewoon op te nemen. De website had eerder al twee applicaties in de App Store die je toelieten om naar live-streams te kijken of om video op te nemen met je iPhone 3GS. Sinds kort kan je ook Ustream Live Broadcaster vinden die zowel de 3GS als de 3G en de 2G iPhone toelaat om zowel video op te nemen als live te streamen op Ustream.tv.

De applicatie doet wat beloofd word. De kwaliteit van opnames is goed en het uploaden gaat ook lekker snel. Je kan je opgenomen video’s delen op Facebook en Twitter, maar ook op je Ustream pagina zelf. De applicatie kan ook op je twitter-account posten wanneer je begint met streamen of een video hebt gepost. De video’s zijn van de beste kwaliteit die je iPhone aan kan. Hieronder zie je een kleine video die de kwaliteit/framerate van de video laat zien.

iVideocamera

iVideocamera kost zo’n 79 eurocent en is daardoor ook duurder dan zijn concurrent, die gratis is. Momenteel is de kwaliteit en de framerate van de video’s echt slecht. De ontwikkelaar heeft wel al laten weten dat ze momenteel bezig zijn met een update die er voor zal zorgen dat zowel de resolutie als de framerate van de video’s zal verbeteren.

De enige reden waarom de applicatie toch zo geweldig is is omdat je de video’s naar je filmrol kan exporteren! Dat betekent dat je de applicaties in het besturingssysteem van de iPhone kan bewerken, net als de iPhone 3GS. Dat is zeker en vast een groot pluspunt. Ook de interface is simpel en compleet.

Screenshot

 

Bewerken

 

Video

 

Titel: Ustream Live Broadcaster
Uitgever: Ustream
Prijs: Gratis
Applicatie kopen:
Vocalia
Titel: iVideocamera
Uitgever: Laan Consulting Corp
Prijs: € 0,79
Applicatie kopen:
Vocalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters