Nokia 808 PureView heeft zeer stevig scherm

Al eerder zagen we hoe bloggers met een Nokia Lumia 900 een spijker in een plank sloegen, met het scherm, zonder dat het toestel daar een krasje aan overhield. Een Italiaanse site heeft nu een soortgelijke test met een Nokia 808 PureView uitgevoerd.

pureview

In het Italiaanse filmpje, hieronder overgenomen, is te zien hoe een blogger met een vork, een mes en een kurkentrekker het scherm van een Nokia 808 PureView bewerkt. Het 4.0-inch scherm is uitgevoerd met Gorilla Glass, en zou een val moeten kunnen doorstaan. Maar of dergelijke zware tests het scherm ook intact laten?

We verklappen alvast dat de Nokia 808 PureView prima door de test heen komt. Het scherm laat nog niet het kleinste krasje zien na alle gewelddadige bewerkingen met het Italiaanse keukengerei.

Toch is de stevigheid niet waar deze Symbian Belle-telefoon van Nokia beroemd mee is geworden. De telefoon heeft als eerste smartphone ooit een 41 megapixelcamera op de achterkant zitten, waarmee op grote afstand foto’s kunnen worden gemaakt waarmee het kleinste detail wordt vastgelegd.

De telefoon is daarmee overigens direct in de verdachtenbank van auteursrechtenorganisaties beland, want naar het schijnt is de kwaliteit van de videobeelden zo goed dat je vanuit een bioscoopstoel makkelijk een film op het grote doek kunt opnemen met zo’n hoge kwaliteit dat het niet van het origineel te onderscheiden is. Tenzij de filmer een onvaste hand heeft natuurlijk.

Onze eigen ervaringen met de Nokia 808 PureView zijn hier te bekijken. Op het MWC in februari hebben we het toestel mogen uitproberen.

Bron: Daily Mobile

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters