Financiële resultaten 3e kwartaal op een rijtje gezet

Vele merken hadden alreeds hun financiële resultaten voor het 3e kwartaal van dit jaar bekend gemaakt, maar een totaal was er nog niet voor het afgelopen kwartaal. Onderzoeksbureau ABI-Research heeft alles op een rijtje gezet.

Onderzoeksbureau ABI-Research, is recentelijk met een overzicht gekomen van alle verkopen van mobiele telefoons van het 3e kwartaal. Verrassend is dat, ondanks de krediet crisis de verkopen van mobiele telefoons toch gestegen zijn ten opzichte van Q3 2007. Iedereen die nu denkt dat de krediet crisis helemaal geen invloed heeft op de mobiele markt, heeft het toch fout. Het bureau heeft namelijk wel haar verwachtingen voor het vierde kwartaal van dit jaar naar beneden bijgesteld. Waar men eerst nog dacht dat er dit kwartaal 10.4% meer telefoons verkocht zullen worden verkocht ten opzichte van het 4e kwartaal van 2007, ligt die verwachting nu op 7.5%. Hiermee zouden er over 2008 ongeveer 11% meer telefoons verkocht worden dan in 2007.

Verder zei de onderzoeks directeur van ABI-Research, Kevin Burden, over dit kwartaal dat er winnaars, maar ook verliezers zijn. Onder de verliezers rekent hij onder andere Nokia, wiens marktaandeel daalde naar 37.7%. Andere verliezers zijn Motorola en LG met een marktaandeel dat daalde naar resp. 8.1% en 7.4%. Samsung, Apple en RIM (BlackBerry) behoren tot de winnaars, met een marktaandeel dat steeg naar resp. 16.6%, 2.2% en 2.0%. Sony Ericsson heeft er weliswaar geen marktaandeel bijgekregen, wel heeft het merk een top-3 plaatsje verovert omdat LG en Motorola marktaandeel verloren en daarmee onder Sony Ericsson uit kwamen.

Smartphones zouden in deze tijd het meeste aansluiten bij de wensen van de consument, waardoor verwacht wordt dat Nokia in het 4e kwartaal van dit jaar weer wat marktaandeel terug zal verdienen. Dit omdat Nokia met toestellen als de 5800 XpressMusic, N85 en N79 een aantal erg goede en vooral relatief goedkope smartphones in haar assortiment heeft. Over verwachtingen voor de andere merken in het komende kwartaal, heeft het bureau nog niets gezegd.

q3 2008 verkoopen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters