Financiële resultaten Sony Ericsson op 16 januari

Sony Ericsson heeft aangekondigd op 16 januari 2009 haar financiële resultaten over het 4e kwartaal van 2008 aan te kondigen. Zijn de verliezen dan eindelijk voorbij?

In een persbericht heeft Sony Ericsson duidelijk gemaakt dat het bedrijf haar financiële resultaten over het vierde kwartaal van 2008, samen met de resultaten van het hele jaar, binnenkort bekend zal maken. De aankondiging staat geplant op 16 januari 2009 om 08:30 Nederlandse tijd. Natuurlijk zijn de jaarresultaten van een bedrijf interessant, maar dit maal zijn de resultaten van Sony Ericsson extra interessant. Niet alleen omdat we midden in de krediet crisis zitten, maar ook omdat Sony Ericsson de laatste kwartalen nogal wat negatieve resultaten neergezet heeft. Daarbij komt nog de uitspraak van Hideki Komiyama, CEO van Sony Ericsson, dat Sony Ericsson dit kwartaal weer uit de negatieve cijfers zou komen.

Naast de krediet crises was het grootste probleem van Sony Ericsson de afgelopen kwartalen het feit dat ze te veel toestellen met te weinig vernieuwing op de markt hebben gezet. Daarnaast kwamen er erg veel toestellen retour, wat zowel voor het imago als voor de reparatiekosten die het bedrijf maakt niet bevorderend is. Het vierde kwartaal zou het merk weer in de positieve cijfers moeten helpen dankzij de release van een aantal belangrijke toestellen zoals de XPERIA X1 en de C905. Zoals in onze review te lezen is zijn dit beide kwalitatief prima toestellen, of ze het op de markt ook zo goed gedaan hebben zullen we op 16 januari te weten komen. Als dit zo is, dan is het zeer waarschijnlijk dat Sony Ericsson inderdaad de negatieve cijfers achter zich zal laten.

se resultaten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters