Financiele topman Oppenheimer vertrekt bij Apple

Peter Oppenheimer, Apple’s Chief Financial Officier, vertrekt eind september bij het bedrijf. Hij wil het rustiger aan doen en gaat aan de slag als bestuurder bij Goldman Sachs. Hij wordt opgevolgd door Luca Maestri, die nu nog onder Oppenheimer werkt en de bedrijfscontroller is.

Financiele topman Oppenheimer vertrekt bij Apple oppenheimer
Peter Oppenheimer

Oppenheimer zal zijn opvolger vanaf juni beginnen in te werken om voor een vloeiende overgangsperiode te zorgen. “Ik hou van Apple en van de mensen met wie ik mocht samenwerken”, vertelt Oppenheimer. “Na achttien jaar is het tijd om tijd te besteden aan mezelf en mijn familie. Ik wil al een tijd aan de kust in Californië wonen, naar mooie gebieden reizen en aan de laatste voorwaarden voldoen om eindelijk mijn vliegbrevet te halen.”

Oppenheimer begon in 1996 bij het bedrijf. “Peter was onze CFO in een periode dat onze omzet steeg van 8 naar 171 miljard dollar en in een tijd dat wij onze stempel drukten op de wereld”, vertelt bestuursvoorzitter Tim Cook. “Zijn leiderschap en expertise waren van essentieel belang voor het succes van Apple. Niet alleen op financieel gebied. Hij hielp ook met andere dingen binnen het bedrijf. Bovendien is Peter een vriend waarvan ik wist dat ik op hem kon rekenen. Ik vind het jammer om hem te zien verrekken, maar ben blij dat hij tijd gaat besteden voor zichzelf en zijn familie.”

Ondertussen heeft CEO Cook alle vertrouwen in Oppenheimers opvolger, Maestri. “Luca heeft al 25 jaar ervaring met financiele topfuncties over de hele wereld. Hij is al eens CFO geweest van een beursgenoteerd bedrijf. Ik weet zeker dat hij een geweldige CFO voor Apple wordt”, aldus Cook.

“Toen we een bedrijfscontroller zochten en met Maestri spraken, wisten we dat hij Oppenheimer ging opvolgen. Hij is nu al een toegevoegde waarde voor Apple en heeft binnen de kortste keren de harten van zijn collega’s gestolen.”

Bron: Business Wire

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters