Financiele topman Oppenheimer vertrekt bij Apple

Peter Oppenheimer, Apple’s Chief Financial Officier, vertrekt eind september bij het bedrijf. Hij wil het rustiger aan doen en gaat aan de slag als bestuurder bij Goldman Sachs. Hij wordt opgevolgd door Luca Maestri, die nu nog onder Oppenheimer werkt en de bedrijfscontroller is.

Financiele topman Oppenheimer vertrekt bij Apple oppenheimer
Peter Oppenheimer

Oppenheimer zal zijn opvolger vanaf juni beginnen in te werken om voor een vloeiende overgangsperiode te zorgen. “Ik hou van Apple en van de mensen met wie ik mocht samenwerken”, vertelt Oppenheimer. “Na achttien jaar is het tijd om tijd te besteden aan mezelf en mijn familie. Ik wil al een tijd aan de kust in Californië wonen, naar mooie gebieden reizen en aan de laatste voorwaarden voldoen om eindelijk mijn vliegbrevet te halen.”

Oppenheimer begon in 1996 bij het bedrijf. “Peter was onze CFO in een periode dat onze omzet steeg van 8 naar 171 miljard dollar en in een tijd dat wij onze stempel drukten op de wereld”, vertelt bestuursvoorzitter Tim Cook. “Zijn leiderschap en expertise waren van essentieel belang voor het succes van Apple. Niet alleen op financieel gebied. Hij hielp ook met andere dingen binnen het bedrijf. Bovendien is Peter een vriend waarvan ik wist dat ik op hem kon rekenen. Ik vind het jammer om hem te zien verrekken, maar ben blij dat hij tijd gaat besteden voor zichzelf en zijn familie.”

Ondertussen heeft CEO Cook alle vertrouwen in Oppenheimers opvolger, Maestri. “Luca heeft al 25 jaar ervaring met financiele topfuncties over de hele wereld. Hij is al eens CFO geweest van een beursgenoteerd bedrijf. Ik weet zeker dat hij een geweldige CFO voor Apple wordt”, aldus Cook.

“Toen we een bedrijfscontroller zochten en met Maestri spraken, wisten we dat hij Oppenheimer ging opvolgen. Hij is nu al een toegevoegde waarde voor Apple en heeft binnen de kortste keren de harten van zijn collega’s gestolen.”

Bron: Business Wire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters