Finnen kopen eens in de zes jaar een nieuw mobieltje

De beschuldigende vinger voor het falen van Nokia op de mobiele telefoonmarkt wijst ineens naar de Finnen zelf. De Finse bevolking koopt maar eens in de zes jaar een nieuwe mobiele telefoon, en daar verdient Nokia natuurlijk niet veel aan.

ouwe nokia's

Een en ander blijkt uit een onderzoek van Recon Analytics in veertien landen, waar Nederland jammer genoeg niet in is meegenomen.

Uit de resultaten van de vergelijking blijkt dat Amerikanen een stuk sneller zijn met het vervangen van hun mobiele telefoon dan de Finnen. Eens in de 21,7 maanden kopen ze een nieuwe. De Britten komen daar vlak achteraan: die kopen elke 22 maanden een nieuwe telefoon. En Zuid-Koreanen eens in de 26 maanden.

De Fransen komen daar met 2,5 jaar iets achteraan. Canadezen eens in de drie jaar. Aan de onderkant van de ranglijst komen we na de Finnen nog een paar ‘opkomende landen’ tegen: India, waar mensen hun telefoon 93,6 maanden oftewel acht jaar houden en BraziliĆ«, waar het gemiddelde staat op 76,5 maanden (twee maanden langer dan Finland).

Een researcher van Recon Analytics vermoedt dat mensen weinig geneigd zijn om hun telefoon te vervangen door een moderner exemplaar, als ze bijna niemand om zich heen zien met zo’n modern apparaat. Inkomen zou er niet eens zoveel mee te maken hebben.

Wel invloed hebben de subsidies die telco’s op toestellen geven. In Finland is men daar nog maar kort geleden mee begonnen, en de gemiddelde subsidie op een toestel bedraagt daar 84 dollar. Vergeleken met Frankrijk, waar toestellen voor 379 dollar door de telco’s worden gesubsidieerd, is dat mager.

Bron: Reuters

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters