Firefox beschikbaar in de Android Play Store

Voor de populaire desktop browser Firefox was ondertussen al een tijdje een Android test versie te downloaden. Gisteren is na een lange testperiode de applicatie als zijnde stabiele app officieel in de Play Store beland.

Firefox voor Android

Nadat Netscape in 1998 de browser oorlog van Microsofts Internet Explorer had verloren werd de Mozilla foundation opgericht die uiteindelijk kwamen met Mozilla Firefox. Firefox heeft vervolgens voor grote veranderingen in de webbrowser standaards gezorgd met het stimuleren van webstandaards zoals HTML5 en CSS3. Uiteindelijk heeft Firefox door een snelle browser af te leveren met grote steun van web ontwikkelaars een groot marktaandeel weten te bereiken.

Ook is Mozilla al een tijd actief op de mobiele markt waarbij hun eerste browser bekend was onder de naam Fennec. Nu de smartphones steeds krachtiger worden en de browsers steeds sneller was er voor Mozilla geen noodzaak meer een speciaal voor mobiele telefoons geoptimaliseerde versie te maken. Om mee te gaan in de browseroorlog op telefoons heeft Mozilla dan ook besloten haar Firefox browser te brengen naar Android. Uiteraard is hierbij de browser geoptimaliseerd voor het gebruik op smartphones.

De Android versie van Firefox was ondertussen al een langere tijd verkrijgbaar als bèta versie. Gisteren verliep officieel volgens de planning van Mozilla de test fase en is dan ook de Firefox app officieel in de Play Store verschenen. De Firefox browser voor Android is een snelle browser die vrijwel alle kracht van de desktop browser ook naar Android brengt. Ook is het mogelijk om browser data zoals favorieten, wachtwoorden en geschiedenis te synchroniseren met een desktop versie. Verder kunnen website ontwikkelaars ook gebruik maken van onder andere de camera, GPS, scherm oriëntatie, etc om zo betere mobiele applicaties te ontwikkelen. Een ander groot voordeel van Firefox voor Android is dat het ook vele Add-ons ondersteund om uiteindelijk voor een nog betere internet ervaring te zorgen.

De Firefox browser is hier gratis te vinden in Play Store.

Firefox voor Android addons 

Firefox voor Android tabs

 

Firefox voor Android

 

Bron: Pocketnow

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters