Firefox beschikbaar in de Android Play Store

Voor de populaire desktop browser Firefox was ondertussen al een tijdje een Android test versie te downloaden. Gisteren is na een lange testperiode de applicatie als zijnde stabiele app officieel in de Play Store beland.

Firefox voor Android

Nadat Netscape in 1998 de browser oorlog van Microsofts Internet Explorer had verloren werd de Mozilla foundation opgericht die uiteindelijk kwamen met Mozilla Firefox. Firefox heeft vervolgens voor grote veranderingen in de webbrowser standaards gezorgd met het stimuleren van webstandaards zoals HTML5 en CSS3. Uiteindelijk heeft Firefox door een snelle browser af te leveren met grote steun van web ontwikkelaars een groot marktaandeel weten te bereiken.

Ook is Mozilla al een tijd actief op de mobiele markt waarbij hun eerste browser bekend was onder de naam Fennec. Nu de smartphones steeds krachtiger worden en de browsers steeds sneller was er voor Mozilla geen noodzaak meer een speciaal voor mobiele telefoons geoptimaliseerde versie te maken. Om mee te gaan in de browseroorlog op telefoons heeft Mozilla dan ook besloten haar Firefox browser te brengen naar Android. Uiteraard is hierbij de browser geoptimaliseerd voor het gebruik op smartphones.

De Android versie van Firefox was ondertussen al een langere tijd verkrijgbaar als bèta versie. Gisteren verliep officieel volgens de planning van Mozilla de test fase en is dan ook de Firefox app officieel in de Play Store verschenen. De Firefox browser voor Android is een snelle browser die vrijwel alle kracht van de desktop browser ook naar Android brengt. Ook is het mogelijk om browser data zoals favorieten, wachtwoorden en geschiedenis te synchroniseren met een desktop versie. Verder kunnen website ontwikkelaars ook gebruik maken van onder andere de camera, GPS, scherm oriëntatie, etc om zo betere mobiele applicaties te ontwikkelen. Een ander groot voordeel van Firefox voor Android is dat het ook vele Add-ons ondersteund om uiteindelijk voor een nog betere internet ervaring te zorgen.

De Firefox browser is hier gratis te vinden in Play Store.

Firefox voor Android addons 

Firefox voor Android tabs

 

Firefox voor Android

 

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters