'Firefox voor mobieltjes is bijna klaar'

Jay Sullivan, hoofd van de mobiele divisie van Mozilla, heeft in een interview met de BBC gezegd dat Fennec zeer binnenkort uit zal komen. De Mozilla-topman zei dat de release een kwestie van dagen is.

Mozilla Fennec

Fennec is codenaam de mobiele browser van Mozilla. Het bedrijf wil met de internetbrowser voor mobiele telefoons dezelfde stap zetten als met Firefox. Om voor succes te zorgen zal de browser op veel smartphone-platforms uitgebracht worden. Als eerste zal het Maemo-platform de browser krijgen, waardoor N900-gebruikers straks de eersten zullen zijn die Firefox Mobile kunnen uitproberen. Een versie voor Windows Mobile en Android is in de maak. Of Firefox Mobile voor de iPhone uitkomt is betwijfelenswaardig, volgens Sullivan. Door het restrictieve beleid van Apple worden er geen third party-browsers toegelaten, waardoor Firefox Mobile waarschijnlijk niet in de App Store zal mogen verschijnen. Mozilla acht het niet waarschijnlijk dat Apple een uitzondering maakt. Firefox Mobile voor Maemo zal in ieder geval nog voor het eind van het jaar verschijnen, als het aan Sullivan ligt. Dit meldde de Mozilla-topman in een interview met de BBC. Deze wens werd overigens al eerder uitgesproken. Op dit moment zou de browser nog getest worden.

De mobiele browser zal kunnen synchroniseren met de desktopvariant. Hierdoor zal de gebruiker tabbladen zowel op de desktop als op de mobiele telefoon kunnen zien en is het mogelijk deze te delen tussen beide platformen. Verder krijgt Firefox Mobile de beschikking over add-ons, zoals ook op de desktopbrowser. Op de mobiele telefoon zullen de add-ons fungeren als vervangers voor applicaties. Dat stelt ontwikkelaars in staat om webapplicaties te maken die samenwerken met de browser. Hierdoor hoeven applicaties niet apart voor elk smartphoneplatform gemaakt worden, ze werken op elke telefoon waar Firefox Mobile op geïnstalleerd staat. Sullivan verwacht echter niet dat het standalone-applicaties overbodig maakt.

Bron: BBC

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters