'Firefox voor mobieltjes is bijna klaar'

Jay Sullivan, hoofd van de mobiele divisie van Mozilla, heeft in een interview met de BBC gezegd dat Fennec zeer binnenkort uit zal komen. De Mozilla-topman zei dat de release een kwestie van dagen is.

Mozilla Fennec

Fennec is codenaam de mobiele browser van Mozilla. Het bedrijf wil met de internetbrowser voor mobiele telefoons dezelfde stap zetten als met Firefox. Om voor succes te zorgen zal de browser op veel smartphone-platforms uitgebracht worden. Als eerste zal het Maemo-platform de browser krijgen, waardoor N900-gebruikers straks de eersten zullen zijn die Firefox Mobile kunnen uitproberen. Een versie voor Windows Mobile en Android is in de maak. Of Firefox Mobile voor de iPhone uitkomt is betwijfelenswaardig, volgens Sullivan. Door het restrictieve beleid van Apple worden er geen third party-browsers toegelaten, waardoor Firefox Mobile waarschijnlijk niet in de App Store zal mogen verschijnen. Mozilla acht het niet waarschijnlijk dat Apple een uitzondering maakt. Firefox Mobile voor Maemo zal in ieder geval nog voor het eind van het jaar verschijnen, als het aan Sullivan ligt. Dit meldde de Mozilla-topman in een interview met de BBC. Deze wens werd overigens al eerder uitgesproken. Op dit moment zou de browser nog getest worden.

De mobiele browser zal kunnen synchroniseren met de desktopvariant. Hierdoor zal de gebruiker tabbladen zowel op de desktop als op de mobiele telefoon kunnen zien en is het mogelijk deze te delen tussen beide platformen. Verder krijgt Firefox Mobile de beschikking over add-ons, zoals ook op de desktopbrowser. Op de mobiele telefoon zullen de add-ons fungeren als vervangers voor applicaties. Dat stelt ontwikkelaars in staat om webapplicaties te maken die samenwerken met de browser. Hierdoor hoeven applicaties niet apart voor elk smartphoneplatform gemaakt worden, ze werken op elke telefoon waar Firefox Mobile op geïnstalleerd staat. Sullivan verwacht echter niet dat het standalone-applicaties overbodig maakt.

Bron: BBC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Shiny Pikachu

Shiny Pikachu: zo wordt de eerste verjaardag van Pokémon Go gevierd lees verder

Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters