Firmware-upate Nokia 5800 XpressMusic brengt 'kinetisch scrollen' en meer

De Nokia 5800 XpressMusic is al even op de markt en mist daarom wat features die wel in nieuwere Symbian S60 5th edition-telefoons zitten. Het toestel kan onder andere niet ‘kinetisch scrollen’. Een nieuwe firmware-update voor de 5800 heeft deze functie eindelijk naar het toestel gebracht, samen met een aantal andere functies.

Nokia 5800 XpressMusic totaalbeeld

Begin vorig jaar kwam de Nokia 5800 XpressMusic uit, waarmee Nokia eindelijk haar eerste touchscreentelefoon op de markt gebracht had. Het toestel was wat gebrekkig ten opzichte van de concurrentie in sommige opzichten, maar ondanks dat was het een enorm succes. Nu is er eindelijk een nieuwe firware-update uitgekomen, die een aantal van deze gebreken opheft. Als belangrijkste feature is het zogenaamde ‘kinetische scrollen’ toegevoegd, wat wil zeggen dat je nu kan scrollen door als het ware de pagina mee te slepen met je vinger. Dit werkt trouwens niet overal, volgens een change log werkt het niet in de browser, het hoofdmenu en het applicatie-menu.

Naast deze nieuwe manier van scrollen, heeft de 5800 XpressMusic nog een aantal updates gekregen. Zo is er een standby-scherm toegevoegd dat lijkt op dat van de Nokia 5530 XpressMusic. Een andere belangrijke update is dat het toestel nu automatisch een qwerty-toetsenbord tevoorschijn tovert als je hem op zijn kant draait, iets dat in de meeste telefoons aanwezig is, maar nog niet standaard in Symbian S60 5th edition zit. Verder is RealPlayer geüpdated en is het toestel wat aanraakgevoeliger geworden. Tot slot is natuurlijk de stabiliteit wat bijgeschaaft in deze V40-update. Volgens verschillende gebruikers is hij op het moment in Nederland alleen via de Nokia Update Service beschikbaar.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      't is 40.0.005, maar imo komt de boodschap net zo goed over zonder 0.005 en zijn er niet veel andere mogelijkheden.

      Nee, niet alleen via NSP, maar alleen via de update service op je PC en dus niet OTA.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters