Flappy Bird-klonen verwijderd door Apple en Google

Flappy Bird is dood, en Apple en Google willen dat blijkbaar graag zo houden. Nadat de Vietnamese ontwikkelaar zijn spelletje zelf uit de downloadwinkels voor iPhone en Android haalde, probeerden talloze andere game-ontwikkelaars een kloon met ‘flappy’ in de naam online te zetten om zo op het succes van Flappy Bird mee te vliegen. Maar die vlieger ging dus niet op.

Ontwikkelaar Flappy Bird haalt game zondag offline screenshot-4

De ontwikkelaar van het spelletje Flappy Dragon heeft van Google te horen gekregen dat zijn app offline zou worden gehaald, en enkele uren later gebeurde dat ook. In de App Store van Apple kregen diverse ontwikkelaars te horen dat de naam van hun spelletje teveel leek op die van een ander spelletje. Wat veel bevreemding wekte, want Flappy Bird bestaat dus niet meer.

Wel zijn er nog erg veel spelletjes te vinden die rond hetzelfde eenvoudige principe als Flappy Bird draaien. Maar wel een andere naam dragen.

Flappy Bird stond al maandenlang in beide downloadwinkels, toen het om de een of andere reden ineens een rage werd. Daarna werd het door de Vietnamese ontwikkelaar binnen een week offline gehaald, omdat hij ‘het niet meer aankon’. Het spel, dat door velen als meest irritante game ooit werd aangeduid maar nochtans miljoenen keren werd gedownload, is inmiddels niet meer op de normale manier op een telefoon te installeren. Maar Flappy Bird vliegt nog wel vrolijk door op telefoons waar het spelletje al op stond.

Inmiddels is Splashy Fish de Flappy Bird-kloon voor de iPhone die het best scoort, en al een tijdje bovenaan de lijst van gratis games staat. Voor de echte Flappy Bird-verslaafden hieronder een link naar die app.

Bron: TechCrunch, Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters