Flappy Bird-klonen verwijderd door Apple en Google

Flappy Bird is dood, en Apple en Google willen dat blijkbaar graag zo houden. Nadat de Vietnamese ontwikkelaar zijn spelletje zelf uit de downloadwinkels voor iPhone en Android haalde, probeerden talloze andere game-ontwikkelaars een kloon met ‘flappy’ in de naam online te zetten om zo op het succes van Flappy Bird mee te vliegen. Maar die vlieger ging dus niet op.

Ontwikkelaar Flappy Bird haalt game zondag offline screenshot-4

De ontwikkelaar van het spelletje Flappy Dragon heeft van Google te horen gekregen dat zijn app offline zou worden gehaald, en enkele uren later gebeurde dat ook. In de App Store van Apple kregen diverse ontwikkelaars te horen dat de naam van hun spelletje teveel leek op die van een ander spelletje. Wat veel bevreemding wekte, want Flappy Bird bestaat dus niet meer.

Wel zijn er nog erg veel spelletjes te vinden die rond hetzelfde eenvoudige principe als Flappy Bird draaien. Maar wel een andere naam dragen.

Flappy Bird stond al maandenlang in beide downloadwinkels, toen het om de een of andere reden ineens een rage werd. Daarna werd het door de Vietnamese ontwikkelaar binnen een week offline gehaald, omdat hij ‘het niet meer aankon’. Het spel, dat door velen als meest irritante game ooit werd aangeduid maar nochtans miljoenen keren werd gedownload, is inmiddels niet meer op de normale manier op een telefoon te installeren. Maar Flappy Bird vliegt nog wel vrolijk door op telefoons waar het spelletje al op stond.

Inmiddels is Splashy Fish de Flappy Bird-kloon voor de iPhone die het best scoort, en al een tijdje bovenaan de lijst van gratis games staat. Voor de echte Flappy Bird-verslaafden hieronder een link naar die app.

Bron: TechCrunch, Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters