Flash Lite en Reader LE van Adobe voor Windows Mobile

Microsoft gaat smartphonefabrikanten voorzien van Flash Lite en Reader LE van Adobe om te gebruiken in handsets met Windows Mobile. De softwaremaker heeft hiertoe een licentiedeal met Adobe gesloten.

Door de overeenkomst kunnen toekomstige telefoons met Windows Mobile direct vanuit de fabriek Flash-content in de mobiele browser van Microsoft weergeven. Deze mogelijkheid heeft tot nu toe altijd ontbroken bij de nieuwste WM-telefoons, tot groot ongenoegen van veel gebruikers. “Mensen willen overal en altijd toegang tot entertainment en informatie”, aldus John O’Rourke, manager van Microsofts Mobile Communications-tak.

Voor de Flash-support in IE op Windows Mobile kunnen de handsetfabrikanten gebruikmaken van Flash Lite 3.x. Deze browserplugin is oorspronkelijk ontwikkeld door Macromedia als een mobiele versie van zijn Flash-software. De eerste versie van Flash Lite kwam halverwege 2004 beschikbaar, maar sloeg niet erg aan. Voorgaande versies van de plugin ondersteunden overigens al wel WM5. Het is niet bekend of de licentie voor Flash Lite 3.x is bedoeld voor WM6 of zijn beoogde opvolger.

Evenmin is bekend waarom Microsoft juist nu een dergelijke ogenschijnlijk grote deal met Adobe sluit. De fabrikant werkt zelf aan een mobiele versie van zijn Flash-variant Silverlight. In het tweede kwartaal wordt een eerste testversie voor ontwikkelaars verwacht die ook Windows Mobile 6 ondersteunt.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters