Flash Lite en Reader LE van Adobe voor Windows Mobile

Microsoft gaat smartphonefabrikanten voorzien van Flash Lite en Reader LE van Adobe om te gebruiken in handsets met Windows Mobile. De softwaremaker heeft hiertoe een licentiedeal met Adobe gesloten.

Door de overeenkomst kunnen toekomstige telefoons met Windows Mobile direct vanuit de fabriek Flash-content in de mobiele browser van Microsoft weergeven. Deze mogelijkheid heeft tot nu toe altijd ontbroken bij de nieuwste WM-telefoons, tot groot ongenoegen van veel gebruikers. “Mensen willen overal en altijd toegang tot entertainment en informatie”, aldus John O’Rourke, manager van Microsofts Mobile Communications-tak.

Voor de Flash-support in IE op Windows Mobile kunnen de handsetfabrikanten gebruikmaken van Flash Lite 3.x. Deze browserplugin is oorspronkelijk ontwikkeld door Macromedia als een mobiele versie van zijn Flash-software. De eerste versie van Flash Lite kwam halverwege 2004 beschikbaar, maar sloeg niet erg aan. Voorgaande versies van de plugin ondersteunden overigens al wel WM5. Het is niet bekend of de licentie voor Flash Lite 3.x is bedoeld voor WM6 of zijn beoogde opvolger.

Evenmin is bekend waarom Microsoft juist nu een dergelijke ogenschijnlijk grote deal met Adobe sluit. De fabrikant werkt zelf aan een mobiele versie van zijn Flash-variant Silverlight. In het tweede kwartaal wordt een eerste testversie voor ontwikkelaars verwacht die ook Windows Mobile 6 ondersteunt.

Bron: Tweakers.net

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters