Flashmob roept 'word wakker' bij Apple Store in Sydney

Bij de Apple Store in Sydney (Australië) verscheen gisteren ineens een zwarte bus met het opschrift Wake Up (word wakker). Een groep van enkele tientallen in het zwart geklede mensen kwam daaruit. Voor de glazen gevel van de Apple Store riepen ze niets anders dan ”Wake Up!” en ze hielden ook borden omhoog met die tekst. Vermoed werd dat Samsung hierachter zat, maar de Koreaanse electronicafabrikant ontkent dat.

wake up actie apple store

Dus blijft het vooralsnog een raadsel wie nu wakker moet worden en waarom. Dat het ging om de Apple Store is in ieder geval wel duidelijk, want daar stopte de bus, en de groep flashmobbers – die werd aangevuurd door enkelen met een megafoon – riep Wake Up in de richting van die winkel, waar achter het glas stomverbaasde Apple-medewerkers naar buiten stonden te kijken.

Of het protest te maken heeft met de patentstrijd tussen Apple en Samsung, met de werkomstandigheden in de Chinese fabrieken waar de iPhone en iPad worden gemaakt of nog iets anders, blijft duister. Een filmpje van het hele gebeuren is door een van de toeschouwers op internet gezet. Na beschuldigingen dat Samsung achter deze actie zat, heeft die fabrikant dit direct ontkend, maar dat het om een zeer georganiseerde actie gaat, is in het filmpje goed te zien. Gespeculeerd wordt inmiddels dat Apple de actie zelf heeft georkestreerd.

De betrokkenheid van Samsung wordt aan de andere kant weer vermoed omdat er een wake up-website is die blijkbaar aftelt naar het moment dat de Samsung Galaxy S III wordt gepresenteerd in Londen.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters