Flashmob roept 'word wakker' bij Apple Store in Sydney

Bij de Apple Store in Sydney (AustraliĆ«) verscheen gisteren ineens een zwarte bus met het opschrift Wake Up (word wakker). Een groep van enkele tientallen in het zwart geklede mensen kwam daaruit. Voor de glazen gevel van de Apple Store riepen ze niets anders dan ”Wake Up!” en ze hielden ook borden omhoog met die tekst. Vermoed werd dat Samsung hierachter zat, maar de Koreaanse electronicafabrikant ontkent dat.

wake up actie apple store

Dus blijft het vooralsnog een raadsel wie nu wakker moet worden en waarom. Dat het ging om de Apple Store is in ieder geval wel duidelijk, want daar stopte de bus, en de groep flashmobbers – die werd aangevuurd door enkelen met een megafoon – riep Wake Up in de richting van die winkel, waar achter het glas stomverbaasde Apple-medewerkers naar buiten stonden te kijken.

Of het protest te maken heeft met de patentstrijd tussen Apple en Samsung, met de werkomstandigheden in de Chinese fabrieken waar de iPhone en iPad worden gemaakt of nog iets anders, blijft duister. Een filmpje van het hele gebeuren is door een van de toeschouwers op internet gezet. Na beschuldigingen dat Samsung achter deze actie zat, heeft die fabrikant dit direct ontkend, maar dat het om een zeer georganiseerde actie gaat, is in het filmpje goed te zien. Gespeculeerd wordt inmiddels dat Apple de actie zelf heeft georkestreerd.

De betrokkenheid van Samsung wordt aan de andere kant weer vermoed omdat er een wake up-website is die blijkbaar aftelt naar het moment dat de Samsung Galaxy S III wordt gepresenteerd in Londen.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters