'Flat rate data abonnement gaan verdwijnen voor de mobiel'

KPN is van plan om gebruikers die veel data verbruiken op de mobiel een hogere prijs daarvoor te laten betalen. De telco is van plan om meerdere bundels te introduceren met verschillende tarieven.

KPN data stick

Tijdens het congres Mobiel Breedband NL gingen providers KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 een debat met elkaar aan over de toekomst van breedband op de mobiel. Volgens Telecompaper wist de directeur voor de mobiele consumentenmarkt Nederland van KPN, Robbert Bakker, te melden dat de flat rate data abonnementen zoals we die nu kennen dit jaar zullen verdwijnen bij de telco. KPN is van plan om verschillende soorten bundels te gaan introduceren voor verschillende soorten gebruikers. Bakker wist te melden dat KPN het niet langer logisch acht om elke abonnee met een mobiel internet-bundel voor de smartphone evenveel te laten betalen. “Je hebt casual consumers, die af en toe mobiel internet gebruiken, zakelijke gebruikers en dan media junkies. Die laatste groep legt een enorm beslag op de capaciteit van het mobiele netwerk, terwijl ze hetzelfde betalen als de casual consumer. Dat betekent dat die eerste groep meebetaalt aan het gebruik van de laatste groep.”

Volgens Bakker zullen sommige tarieven omhoog gaan voor de bundels en andere naar beneden om zo de bundels eerlijker te maken voor de verschillende groepen. Hij benadrukte dat het zeker niet de bedoeling is om mensen weer per kilobit te laten betalen. “Zo is het ooit begonnen. Dat is niet meer van deze tijd. Flat rate heeft voor een doorbraak van mobiel internet gezorgd. Maar het is inmiddels logisch dat veelverbruikers moeten betalen voor hun verbruik.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters