Samsung onthult echt flexibel display

De afgelopen tijd komen er steeds vaker berichten over zogenaamde flexibele schermen. Helaas voldoen al die schermen niet aan het beeld dat er dan bij je opduikt. Hoewel de schermen wel buigzamer zijn dan de oude garde displays, kunnen ze maar een heel klein stukje ombuigen. Samsung zou nu echter een flexibel display hebben ontworpen dat inderdaad echt flexibel is en op alle mogelijke manier uitgerekt kan worden.

Echt flexibel display

Samsung onthulde onlangs een 9.1 inch prototype van het OLED display. Het scherm is inderdaad flexibel in de echte zin van het woord. Zonder enige moeite kan het gebogen en opgerold worden. Het display kan zelfs tot iets meer dan een cm ingedeukt worden. En wat nog indrukwekkender is, is dat het display daarna gewoon weer zijn originele vorm aanneemt.

Samsung flexibel display

Flexibel display straks bij alle apparaten

Hoewel de technologie nog in de kinderschoenen staat, is het Koreaanse bedrijf ervan overtuigd dat het erg nuttig zal zijn bij bijna alles dat een display heeft. Van kleine wearables tot displays in auto’s zouden kunnen profiteren van de flexibele technologie. In ieder geval zullen veel smartphone gebruikers blij zijn met een scherm dat minder snel stuk gaat.

Nog meer nieuwe Samsung schermen

Naast het flexibele scherm onthulde Samsung ook een 1.96 inch 4K LCD scherm met een resolutie van maar liefst 2250 ppi. Deze zou onder andere ideaal zijn voor virtual reality toepassingen. Daar stopte het echter nog steeds niet bij. Als laatste is Samsung ook bezig geweest met een 5.09 inch OLED scherm met stereoscopische 3D mogelijkheden. Volgens het bedrijf zou het gebruik van een OLED scherm meer natuurlijke 3D resultaten opleveren dan de gebruikelijke LCD schermen. Ook zou het virtual reality ervaringen kunnen verrijken.

Samsung display

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters