Samsung onthult echt flexibel display

De afgelopen tijd komen er steeds vaker berichten over zogenaamde flexibele schermen. Helaas voldoen al die schermen niet aan het beeld dat er dan bij je opduikt. Hoewel de schermen wel buigzamer zijn dan de oude garde displays, kunnen ze maar een heel klein stukje ombuigen. Samsung zou nu echter een flexibel display hebben ontworpen dat inderdaad echt flexibel is en op alle mogelijke manier uitgerekt kan worden.

Echt flexibel display

Samsung onthulde onlangs een 9.1 inch prototype van het OLED display. Het scherm is inderdaad flexibel in de echte zin van het woord. Zonder enige moeite kan het gebogen en opgerold worden. Het display kan zelfs tot iets meer dan een cm ingedeukt worden. En wat nog indrukwekkender is, is dat het display daarna gewoon weer zijn originele vorm aanneemt.

Samsung flexibel display

Flexibel display straks bij alle apparaten

Hoewel de technologie nog in de kinderschoenen staat, is het Koreaanse bedrijf ervan overtuigd dat het erg nuttig zal zijn bij bijna alles dat een display heeft. Van kleine wearables tot displays in auto’s zouden kunnen profiteren van de flexibele technologie. In ieder geval zullen veel smartphone gebruikers blij zijn met een scherm dat minder snel stuk gaat.

Nog meer nieuwe Samsung schermen

Naast het flexibele scherm onthulde Samsung ook een 1.96 inch 4K LCD scherm met een resolutie van maar liefst 2250 ppi. Deze zou onder andere ideaal zijn voor virtual reality toepassingen. Daar stopte het echter nog steeds niet bij. Als laatste is Samsung ook bezig geweest met een 5.09 inch OLED scherm met stereoscopische 3D mogelijkheden. Volgens het bedrijf zou het gebruik van een OLED scherm meer natuurlijke 3D resultaten opleveren dan de gebruikelijke LCD schermen. Ook zou het virtual reality ervaringen kunnen verrijken.

Samsung display

 

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters