Flickr: bijna niemand fotografeert met een iPad 2

Bijna niemand maakt foto’s met een iPad 2, hoewel deze tweede versie van de Apple-tablet met wel twee camera’s is uitgerust. Die op de eerste iPad nog ontbraken. Fotosite Flickr constateert echter dat de iPad 2 helemaal onderaan bungelt: het is een impopulair ding om foto’s mee te maken.

flickr ipad

Flickr constateert in hetzelfde verhaal dat de iPhone 4 juist de allerpopulairste camera is, als je kijkt naar de miljoenen foto’s die dagelijks bij de site worden geĆ¼pload. 4,5 miljoen Flickr-abonnees sturen dagelijks foto’s op naar de site om een fotoalbum te maken en dat te delen met anderen.

Op die manier weet Flickr precies welke digitale camera’s populair zijn, want die informatie wordt aan alle nietbewerkte foto’s gehecht. Een maand geleden werd al bekend dat de iPhone 4 niet alleen alle andere telefoons met een camera, maar ook alle digitale camera’s achter zich liet als fototoestel. Sinds de iPhone 4 in juli 2010 werd gelanceerd, zijn er zeven miljoen iPhone 4-foto’s naar Flickr gestuurd.

De iPad 2 is pas sinds maart op de markt, maar er zijn er nochtans al miljoenen verkocht. Toch geven de statistieken de tablet een mager lijntje helemaal onderin de grafiek. Een maand geleden waren er negen Flickr-gebruikers die foto’s van de iPad 2 online hadden gezet. En dat zijn er nu 22, van de 4000 die dagelijks foto’s opsturen. Een erg mager aantal, mede gezien het feit dat Apple voor het eerst een camera in zijn tablet heeft gestopt plus software, zoals Photobooth.

Bron: CNET

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters