Flickr: bijna niemand fotografeert met een iPad 2

Bijna niemand maakt foto’s met een iPad 2, hoewel deze tweede versie van de Apple-tablet met wel twee camera’s is uitgerust. Die op de eerste iPad nog ontbraken. Fotosite Flickr constateert echter dat de iPad 2 helemaal onderaan bungelt: het is een impopulair ding om foto’s mee te maken.

flickr ipad

Flickr constateert in hetzelfde verhaal dat de iPhone 4 juist de allerpopulairste camera is, als je kijkt naar de miljoenen foto’s die dagelijks bij de site worden geüpload. 4,5 miljoen Flickr-abonnees sturen dagelijks foto’s op naar de site om een fotoalbum te maken en dat te delen met anderen.

Op die manier weet Flickr precies welke digitale camera’s populair zijn, want die informatie wordt aan alle nietbewerkte foto’s gehecht. Een maand geleden werd al bekend dat de iPhone 4 niet alleen alle andere telefoons met een camera, maar ook alle digitale camera’s achter zich liet als fototoestel. Sinds de iPhone 4 in juli 2010 werd gelanceerd, zijn er zeven miljoen iPhone 4-foto’s naar Flickr gestuurd.

De iPad 2 is pas sinds maart op de markt, maar er zijn er nochtans al miljoenen verkocht. Toch geven de statistieken de tablet een mager lijntje helemaal onderin de grafiek. Een maand geleden waren er negen Flickr-gebruikers die foto’s van de iPad 2 online hadden gezet. En dat zijn er nu 22, van de 4000 die dagelijks foto’s opsturen. Een erg mager aantal, mede gezien het feit dat Apple voor het eerst een camera in zijn tablet heeft gestopt plus software, zoals Photobooth.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via