'Flinke prijsverlaging Surface RT-tablets op komst'

Microsoft zal binnenkort in Amerika de prijs van de Surface RT-tablets met 150 dollar verlagen. De prijsverlaging zou een voorbode zijn van de komst van nieuwe tablets, met snellere processoren.

Microsoft Surface

Het is nog niet bekend wat Microsoft met de prijzen van de Europese Surface RT-tablets gaat doen, maar het ligt voor de hand dat die de prijsdaling na enige tijd zullen volgen. In de VS zal de goedkoopste Surface RT-tablet straks voor 350 dollar te krijgen zijn. Dat is de versie met 32 GB intern geheugen. De duurste, de Surface RT met 64 GB en de bekende Touch Cover met het ingebouwde toetsenbord, zal 550 dollar gaan kosten.

The Verge heeft de prijsdaling voortijdig bekendgemaakt. Al volgende week wordt die doorgevoerd, meldt de site. De Surface RT verkoopt niet zo goed als Microsoft zou willen, en de prijsdaling moet daar verandering in brengen. Aan scholen wordt de goedkoopste variant van de tablet al verkocht voor 199 dollar, als onderdeel van een ‘programma voor het onderwijs’.

Duidelijk is echter ook dat Microsoft snel door zijn voorraden heen wil zijn, omdat er een nieuwe tabletreeks op komst is. Die tablet wordt hoogstwaarschijnlijk uitgerust met de splinternieuwe Qualcomm Snapdragon 800-processor. De Surface Pro wordt inmiddels getest met een Intel Haswell-processor, zo melden de bronnen van The Verge. Gelijktijdig met de presentatie van de nieuwe tablets zal Microsoft ook een reeks accessoires op de markt brengen. Zo komt er een keyboard cover met een ingebouwde extra accu.

Bron: The Verge

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters