Forbes: 'Windows Phone is over drie jaar groter dan iOS'

Het mobiele besturingssysteem Windows Phone, dat nu nog weinig populair is onder smartphonegebruikers, zit stevig in de lift en zal over drie jaar het marktaandeel van iOS (iPhone, iPad) voorbijgaan. Dat voorspelt het gezaghebbende zakenblad Forbes na een analyse van de marktstrategie van Microsoft, de ontwikkelaar van Windows Phone.

'Foto's en specificaties Nokia Lumia 525 gelekt' 525

Forbes kijkt hoe Windows Phone het nu wereldwijd doet. Allereerst kijkt het blad naar de beurskoers van Microsoft. De strategie van de softwaregigant om de mobiele markt terug te veroveren na de mislukking van Windows Mobile, overtuigt kennelijk de speculanten. De beurskoers is in de afgelopen twaalf maanden met 47 procent gestegen.

Voorts gaat het Microsoft voor de wind met de overname van Nokia, waarvoor zonder al teveel moeite toestemming van de overheden van Europa en de Verenigde Staten is verkregen. En Windows Phone zelf tenslotte zit overal in de lift, met name in Latijns-Amerika en India waar het inmiddels het op een na meestgebruikte besturingssysteem is. Van jaar op jaar steeg het gebruik van Windows Phone met 48 procent in Europa en Azie. De Nokia Lumia-toestellen vinden steeds beter aftrek bij Amerikaanse consumenten, gezien het groeipercentage van 366 procent van jaar op jaar.

Forbes interviewde Todd Brix, de manager van de Windows Store die meldt dat steeds meer belangrijke apps die al op Android en iOS beschikbaar zijn, ook voor Windows Phone beschikbaar komen. Zoals Waze, INstagram en Vine. Microsoft is nog altijd op jacht naar meer populaire apps zodat de consument geen hindernis ondervindt als hij van platform overstapt.

Waar Microsoft echt grote verkoopresultaten van verwacht, is de integratie met Windows 8.1, Office 365 en de Xbox. Dat soort integratiemogelijkheden hebben Android en iOS niet. Nokia spuugt intussen de ene na de andere kwalitatief hoogwaardige smarpthone uit, zodat ook op hardwaregebied aan de wensen van fijnproevers kan worden voldaan. Al deze zaken bij elkaar opgeteld, brengen Forbes tot de conclusie dat Windows Phone over een jaar of drie een serieuze speler is op de mobiele markt, naast Android en iOS van Apple.

Bron: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    Android en iOS hebben een te groot marktaandeel. Dat is een ongezonde markt.
    Ik zou best een Lumia telefoon willen proberen maar de prijs is tov android nog steeds te hoog.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Microsoft Phone

Maak kennis met de Microsoft Surface Mobile lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters