Ford-baas ontkent in te zijn voor toppositie bij Microsoft

Ford-baas Mullaly heeft in een interview met Associated Press een einde gemaakt aan speculaties dat hij de volgende CEO van Microsoft wordt. Hij blijft nog zeker een jaar aan het roer bij Ford, meldde hij.

Ford-baas ontkent in te zijn voor toppositie bij Microsoft fordbaas

Microsoft is al enkele maanden op zoek naar een nieuwe CEO, want Steve Ballmer stopt ermee. De oude baas heeft zichzelf min of meer met pensioen gestuurd omdat hij vindt dat een nieuwe generatie betere beslissingen kan nemen over de koers van het bedrijf nu er allemaal nieuwe ontwikkelingen gaande zijn, vooral op mobiel gebied. Op dat terrein is Microsoft nog altijd niet zo succesvol als het zou willen zijn, en de pc-markt – waar Microsoft traditioneel regeert met een overgroot marktaandeel – is sterk aan het krimpen. Als gevolg van de opkomst van tablets, smartphones en chromebooks.

Mullaly blijft echter auto’s produceren, meldde hij. Hij greep het interview aan om alle geruchten over zijn mogelijke overstap naar Microsoft de kop in te slaan. Hij wilde echter niet onthullen of hij ├╝berhaupt met Microsoft heeft gesproken over de baan, aldus Associated Press.

Vorige maand meldde Reuters dat de raad van bestuur van Microsoft de druk op Mullaly om de baan aan te nemen wilde opvoeren. Dat heeft blijkbaar niet gewerkt. Microsoft lijkt dus op zoek te moeten naar een andere baas die het bedrijf de nieuwe tijd in moet loodsen. Er wordt waarschijnlijk gesproken met zowel interne als externe kandidaten. Genoemd worden nu Cloud & Enterprise-chef Satya Nadella, Business Development chef Tony Bates en Nokia-CEO Steven Elop.

Mulally kwam in het rijtje naar voren omdat hij een vriend en adviseur van Steve Ballmer was. Een recente reorganisatie bij Microsoft had duidelijke kenmerken van een soortgelijke reorganisatie die eerder bij Ford was doorgevoerd.

Microsoft doet ‘uit respect voor de kandidaten’ geen enkele mededeling over de nieuwe CEO.

Bron: ZDNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters