Ford-baas ontkent in te zijn voor toppositie bij Microsoft

Ford-baas Mullaly heeft in een interview met Associated Press een einde gemaakt aan speculaties dat hij de volgende CEO van Microsoft wordt. Hij blijft nog zeker een jaar aan het roer bij Ford, meldde hij.

Ford-baas ontkent in te zijn voor toppositie bij Microsoft fordbaas

Microsoft is al enkele maanden op zoek naar een nieuwe CEO, want Steve Ballmer stopt ermee. De oude baas heeft zichzelf min of meer met pensioen gestuurd omdat hij vindt dat een nieuwe generatie betere beslissingen kan nemen over de koers van het bedrijf nu er allemaal nieuwe ontwikkelingen gaande zijn, vooral op mobiel gebied. Op dat terrein is Microsoft nog altijd niet zo succesvol als het zou willen zijn, en de pc-markt – waar Microsoft traditioneel regeert met een overgroot marktaandeel – is sterk aan het krimpen. Als gevolg van de opkomst van tablets, smartphones en chromebooks.

Mullaly blijft echter auto’s produceren, meldde hij. Hij greep het interview aan om alle geruchten over zijn mogelijke overstap naar Microsoft de kop in te slaan. Hij wilde echter niet onthullen of hij überhaupt met Microsoft heeft gesproken over de baan, aldus Associated Press.

Vorige maand meldde Reuters dat de raad van bestuur van Microsoft de druk op Mullaly om de baan aan te nemen wilde opvoeren. Dat heeft blijkbaar niet gewerkt. Microsoft lijkt dus op zoek te moeten naar een andere baas die het bedrijf de nieuwe tijd in moet loodsen. Er wordt waarschijnlijk gesproken met zowel interne als externe kandidaten. Genoemd worden nu Cloud & Enterprise-chef Satya Nadella, Business Development chef Tony Bates en Nokia-CEO Steven Elop.

Mulally kwam in het rijtje naar voren omdat hij een vriend en adviseur van Steve Ballmer was. Een recente reorganisatie bij Microsoft had duidelijke kenmerken van een soortgelijke reorganisatie die eerder bij Ford was doorgevoerd.

Microsoft doet ‘uit respect voor de kandidaten’ geen enkele mededeling over de nieuwe CEO.

Bron: ZDNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters