“Forse krimp telefoonverkopen verwacht in 2009”

De markt voor mobiele telefonie zal in 2009 ongeveer dezelfde daling doormaken als in het laatste kwartaal van 2008, aldus marktonderzoeksbureau SA. Consumenten zullen de aanschaf van een nieuw toestel uitstellen doordat de economische crisis zich in het komende jaar nog meer zal laten voelen, aldus de verwachting.

Volgens Strategy Analytics (SA), een Amerikaans analistenbureau, was de markt al in het laatste kwartaal van vorig jaar met tien procent gedaald ten opzichte van dezelfde tijd in het jaar daarvoor, er werden 295 miljoen telefoons verkocht tegen ongeveer 325 miljoen in 2007. De verwachting is dat dit jaar de markt van mobiele telefonie met 9 procent gaat dalen wereldwijd.

De daling van het aantal verkochte gsm’s gaat vooral in het komende kwartaal vallen, naar verwachting gaat de verkoop van nieuwe toestellen in Aziatische landen fors tegenvallen in vergelijking met de jaren daarvoor.

De krimp in de verkoop van mobiele telefoons die nu plaatsvindt werd begin 2008 al voorspeld door het onderzoeksbureau IDC, dat voorspelde dat de markt in 2009 met tien procent zou gaan dalen. Gartner, een andere Amerikaanse marktonderonderzoeker, die zich vooral bezighoudt met onderzoek en adviseren in de IT-industrie, meldde dat de verkoop van telefoons in Europa in 2008 al begon te krimpen maar dat er in de rest van de wereld nog steeds volop nieuwe toestellen werden verkocht. Al met al ziet het er naar uit dat de telefoonfabrikanten een zwaar jaar tegemoet gaan en dat terwijl ze over 2008 al tegenvallende resultaten hebben moeten rapporteren.

daling-769535 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters